Phi Phi Island och dess vackra ständer

Mer än åtta härliga stränder att välja mellan

När en resa till Phi Phi Island är avsedd for att bo i ett hotell eller en bungalow nära stranden, så kommer det att vara bra att ha lite koll på vilka av de många olika stränderna som verkligen är bra. Nu är det naturligtvis inte så att det egentligen finns några dåliga stränder, utan bara de som är lite bättre än de andra. Även om denna ö-grupp är relativt liten samt att mycket av den yta som finns är skyddad under namnet naturreservat, så kommer det faktisk att finnas massor med olika val av stränder då det handlar om härliga dagar i solen med mycket avkoppling och fantastiska badstunder.

Egentligen finns det flera men upp till åtta av de stränder som finns håller en mycket hög kvalitet. Dessa kommer då naturligtvis att vara de som är mest välbesökta, så om det önskas en avskild och privat plats så kommer kanske inte alls Koh Phi Phi och dess underbara platser vara något för dig. Hur som helst ska inte alla åtta stränder tas upp här, utan det får bli bra med de fyra bästa av dessa. Detta är också de platser som har det mesta att ge, samtidigt som det verkligen är stränder som håller en mycket hög internationell klass.

Monkey Beach

Här behövs det väl inte talas om vad detta namn kommer ifrån, utan det står helt klart för många att detta måste vara den plats där det skymtats mest apor i ö-gruppen. Även om det är på det sättet så kommer fortfarande inte dessa apor att vara ett problem eller vara i vägen när det är dags för ett dopp. Här möts alla av en fantastisk plats på jorden med en ren och trivsam strand där den vita sanden möter havets svallande vågor, vilket förföriskt lockar till ett dopp med ett leende på läpparna. Bakom denna strand gömmer sig också en helt outforskad och ännu inte exploaterad strand väl värd att upptäcka.

Ao Lo Moo Dee

Detta är en mycket trivsam och relativt lugn strand under dagtid, där det passar mycket bra att ta med hela familjen, eller bara drömma sig bort ett tag på egen hand. Här finns bara en kommersiell plats som drivs av Thailändska rastafaris, som också välkomnar dig både till dagens lugna takt och den pulserande musiken på den sena kvällen. Om det är så att dykning och snorkling står på programmet så är också denna strand en av de där det finns ett antal vackra platser med korallrev att se. Stranden är lång och den passar mycket bra för barnfamiljer där barnen kan sprina runt vid vattnet utan att det finns någon risk för skador och andra farligheter.

Secret Beach

Här är det bara namnet som påtalar att denna strand skulle vara hemlig på något sätt. Kanske är det dock så att många som besöker denna plats inte ser det som en strand i bemärkelsen barnvänlig eller med enbart sand och vatten. Här kommer det även att finnas en rad olika stenar i vattnet och detta gör det till en perfekt plats för alla som vill dyka och snorkla. Vid denna strand finns ett hotell och boende, samt att det även finns möjligheten att träffa på ortens fiskare vid denna strand. Naturligtvis kommer den som vill inte alls att ha några problem att ta sig ett dopp här, men det finns bättre val för det när fokus ligger på bad och sol.

Ao Toh Koh

Detta kanske är den absolut vackraste och mest kända stranden på Phi Phi Islands. Hur som helst är det inte längre alla som tar sig hit. Detta beror mycket på att allt blir mycket dyrare med popularitet. Det är precis vad som har hänt med denna strand. För dykare och alla som vill snorkla kommer denna strand att vara något som rapporterat att människor fått simma med delfiner. Även om inte delfinerna dyker upp så kommer det att finnas mycket vackert att utforska under vattenytan. För att nå denna strand får dock viljan att gå finnas då det tar ett tag att komma fram.