Phi Phi Island – Se och göra

Massor av saker att se och göra på Phi Phi Islands

Vare sig valet vid resa är att åka till en ö i Thailand eller besöka någon av de välkända turistorterna, så kommer det alltid att finnas massor av olika saker att se och göra. Detta beror naturligtvis på att Thailand är ett av de mest besökta resmålen i världen, och att då själva turistindustrin är väl utvecklad. Vid ett besök på Koh Phi Phi så kommer det naturligtvis också att finnas massor att göra, vilket gör att alla som väljer denna trivsamma och underbara destination alltid kommer att finna något som faller dem i smaken. Helt enkelt är detta resmål något som passar både de som reser på egen hand, med den de tycker om eller de som gör hela familjeresor.

För alla de som gillar det traditionella vid ett besök på en ö i ett område i världen som har ett varmt och behagligt klimat, så kommer naturligtvis Phi Phi Islands att vara det perfekta valet för lata dagar på beachen och mycket bad i det spegelblanka havet. I det fallet detta är det primära syftet med resan ska det dock noga tänkas på att resan sker då ett stabilt klimat infinner sig, med tanke på att det under vissa tider kan vara ganska så höga vågor i detta område.

Aktiviteter och sevärdheter

Utöver det naturliga att dra nytta av stränder och bad så kommer det också att finnas många olika sevärdheter och aktiviteter på denna ö. Här är det då i huvudsak Phi Phi Don och Phi Phi Lee som står för dessa. I det fallet handlar det då om grottor som finns att besöka både över och under vattenytan, samt att det också finns en mycket fin och attraktiv utsiktsplats som ger en fantastisk vy över hela landskapet. Är det så att dykning och snorkling står på programmet kommer detta att finnas på i stort sett alla platser där detta anses vara vackert och intressant. Här går det att välja mellan korallrev eller att simma med hajarna. Som ytterligare aktiviteter finns naturligtvis massor av båtturer, fisketurer och en tripp till Krabi med speedboat.

Transport och kommunikation

När det gäller transport och kommunikation på Koh Phi Phi så kommer detta att vara något som nästan helt saknas. I det fallet menas då motordrivna fordon såsom bilar och motorcyklar, vilket inte alls förekommer på denna ö-grupp. De olika transporter och kommunikationer som går till och från destinationen är speedboats och färjetrafik, vilket också är det som används i form av mindre och större båtar för de turer kring öarna som kan göras. För alla transporter som alla turister behöver göra på Phi Phi Don eller Phi Phi Lee, så kommer detta att vara begränsat till att vandra eller cykla, där det finns massor av cyklar att hyra för den som inte tvekar att motionera lite på semestern.

Turismen – Hjälp till att bevara ett fantastiskt paradis

Nu kommer också denna destination och många andra i Thailand vara mycket välbesökta, vilket då gör att det alltid är läge att boka och planera sin resa i tid. Detta är det dock många som gör och känner till. Något som de flesta också känner till är att naturen ofta tar skada om de som reser inte tänker på att bevara den och vara försiktiga. Här handlar det då mycket om alla de överbelastade ständerna samt även det marina livet vid snorkling och dykning som ska tas hänsyn till. Detta är något som faktiskt kommer att gynna på det personliga planet också, vilket då medför att denna plats går att besöka flera gånger och ge en lika njutningsfull upplevelse.