Chiang Mai – En thailändsk stad med många sevärdheter

Att resa till Thailand kanske inte automatiskt medför ett besök i Chiang Mai, då denna stad ligger avlägset långt uppe i norra delarna av landet. Det är dock ett resmål som inte bör missas av alla de som har lite tid och uppskattar ett lands kultur och historia. Den gamla staden Chiang Mai är ansiktet utåt för allt gällande det mystiska och genuina, rörande alla de olika kulturella identiteterna som samlats i denna del av Thailand och som fortfarande lever kvar. Detta inkluderar allt från mycket annorlunda dialekter, speciella maträtter, olika festivaler samt massor av genuina butiker och platser med handgjorda traditionella föremål till hela sättet att leva.

För den som har historia i blodet och som ett stort intresse så kommer detta att finnas i mängder vid ett besök i Chiang Mai och norra Thailand. Här blandas sevärdheter och kultur på ett spännande sätt och går tillbaka så långt som över 700 år i tiden. Nu kommer det dock inte vara alla de tempel och byggnader samt allt det historiska som dragit ett stort antal turister till denna mycket populära stad. Även om det ses mer och mer till denna stads vackra och intressanta platser, så är det fortfarande en stad som står för naturen och trekking samt flodturer med besök i bergsfolkets byar i många turisters och besökares ögon. Hur som helst är Chiang Mai en stad där alla som besöker finner sin egen väl balanserade portion av kulturella och traditionella egenskaper smakfullt kombinerade med allt det moderna.

Chiang Mai – Höga bergstoppar och många tempel

När resan går till Chiang Mai för att uppleva historian, leva sig in i buddhistiska värderingar samt se alla de vackra tempelbyggnader som finns, så kommer denna stad att vara det perfekta valet. Här finns det hundratals gamla och välbevarade tempel och andra byggnader som tillhör detta lands starkaste religion. Har den som reser då även intresset av att se en bländande vacker natur och många utsiktspunkter, så kommer utflykterna även att kunna inkludera höga bergstoppar med en majestätisk vy över olika delar av Chiang Mai. Helt enkelt så är Chiang Mai på något sätt utsedd till tempelstaden nummer ett vid ett besök i Thailand.

Staden där det traditionella hantverket lever

För alla de som uppskattar det traditionella hantverket rörande lergods, träprodukter samt tyg och kläder så kommer detta att vara något som har bevarats och sätts stort värde på i Chiang Mai. Här är det inte bara denna stad som sätter värde på detta, utan egentligen hela Thailand, men det har på något sätt blivit mera synligt och omtalat i de norra delarna av landet. Här kommer den som reser att kunna beskåda allt från butiker och byar som tillverkar samt alla de olika kulturella uppträdanden som dessa saker presenteras och använd i. Samtidigt som allt det gamla och kulturella lever kvar här så kommer det även att finnas massor av moderna platser såsom shoppingcenter och boutique hotell som också ger den som vill uppleva kvalitet i alla hänseenden allt det bästa.

Besök bergfolkets byar i Chiang Mai

Något den som reser till Chiang Mai inte får missa är ett besök i någon av de många byar som finns där bergsfolket fortfarande lever som de har gjort under flera hundra år. Dessa byar kallas för ”hill tribe-byar” och är ett mycket populärt utflyktsmål för den som reser till Chiang Mai eller någon annan stad i de nordligaste delarna av Thailand. Här kommer detta intresse att delas av alla som besöker Chiang Mai gällande allt från de som gillar trekking, till de som tar sig hit av andra anledningar. Något som är helt klart är att detta blir en annorlunda upplevelse och något som blir ett minne för livet.

Så går resan till Chiang Mai på bästa sätt

De flesta som åker till Thailand kommer att vara de som landar i Bangkok, för att sedan ta sig vidare till den valda destinationen. När detta val faller på Chiang Mai så kommer Det alltid att vara bäst och enklast samt bekvämast att välja flyget. Här kommer detta i första hand vara Nok Air, Thai Air Asia och Bangkok Airways och avgångar till bra priser finns många olika tidpunkter per dag. För den som kommer från ett närliggande land finns även direktflyg från exempelvis Malaysia och Laos. Andra sätt att ta sig till Chiang Mai är via tåg eller buss. Går resan via tyg så avgår de sex gånger om dagen från Bangkok, Hua Lumphong, tågstation och tar cirka 11-12 timmar. Via buss tar resan lika låg tid och här avgår turerna varje morgon mellan klockan 8-9.