Hua Hin - Thailands första och mesta semesterort

Kungens favorit sedan 1920

Bangkok har alltid haft ett klimat som varit lite svårt att ha att göra med, särskilt under sommarmånaderna. De allra flesta fick givetvis acceptera detta, något annat alternativ fanns inte, men under 1920-talet bestämde sig kungafamiljen, och en del andra aristokrater, att nog fick vara nog - det var tid att skaffa ett sommarställe på en plats inte för långt från huvudstaden, men långt nog för att komma undan den allra kvalmigaste hettan och suset och duset i Bangkok. 

Man valde vänliga Hua Hin och lät samtidigt bygga en järnväg som ledde raka spåret hit. För att kungafamiljen skulle mötas av något värdigt nog en kungafamilj så lät man uppföra en järnvägsstation i staden som saknade - och saknar - motstycke i hela riket. Därefter anlades ett flertal palats, bland annat det kungliga sommarpalatset, beläget precis vid havet, som än idag är kungligt residens - och en stor sevärdhet i Hua Hin. 

Snart nog allas favorit

Under 1980-talet började lyxhotellen poppa upp i staden och turister från utlandet fick upp ögonen för denna pärla som låg på bekvämt avstånd från Bangkok. Idag är de internationella kedjorna väletablerade och Hua Hin är en fantastisk mix av stadspuls och avslappnat paradis. Bangkokbornas medelklass, och däröver, spenderar gärna helgerna här, liksom semesterfirare från hela världen. 

Vill man kombinera en semester med lite av Bangkok och lite av sol & bad så är Hua Hin ett mycket bra val eftersom det är relativt enkelt och billigt att resa hit från huvudstaden. Man får dessutom lite stadskänsla i Hua Hin, utan att det blir för intensivt. Denna stad, som brukade vara en fiskeby, har klass

Sol, bad, golf, mat, nattliv…

… Hua Hin har allt! 

Du som gillar att golfa; att snorkla eller dyka; att ägna dig åt vattensporter; att äta gott; att shoppa, dansa, utöva yoga eller besöka spa kommer garanterat att finna det du söker i Hua Hin. Detta är semesterorten som är komplett. Här får du en smak av stadsliv samtidigt som du får spendera lata dagar i en solstol - och du kan enkelt kombinera aktiviteterna efter humör. Det är inte konstigt att Hua Hin är så populärt bland Bangkokborna själva. 

Många svenskar som valt Thailand som nytt hemland har valt just Hua Hin som adress, det är vänligt och enkelt här - och nära till Bangkok med sin vältrafikerade flygplats. 

Boka en resa och upplev själv Hua Hin i all sin prakt, du kommer inte att ångra dig!