Chiang Rai – En välkänd destination i Thailand

En resa till Chiang Mai blir ett minne för livet

För länge sedan var denna mycket nordliga del av Thailand helt okänd och dold i ett dimhöljt landskap, men numera är Chiang Rai och norra Thailand en av de mest populära destinationerna för alla som vill uppleva det riktiga och lugna Thailand, med mycket historik och kultur sedan många hundra år tillbaka i tiden. Idag är Chiang Rai ett paradis för många resenärer med en stor variation av fantastiska naturupplevelser och möjligheter att se gamla byggnader samt ruiner och antikviteter. Attraktionerna som finns spänner från snart 1000 år gamla tempelbyggnader och buddhistiska statyer till ett fantastiskt bergigt landskap med många utsiktsplatser.

För alla de som är intresserade av naturen och vad denna kan ge själen rörande ro och livsglädje, så finns det möjligheter till djungeltrekking som är en magisk upplevelse. Här får den som deltar i detta uppleva bergspartier och massor av undersköna vandringsleder, där många av dessa leder till det som kallas för ”hill tribes”. Detta är det bergsfolk som lever efter gamla traditioner högt uppe i bergen i små byar, vilka är mer eller mindre självförsörjande. Då det gäller själv staden och stadskärnan i Chiang Rai så är detta en mycket lugnare och mera tillbaka lutad version av storebror Chiang Mai. Trots detta tävlar numera Chiang Rai med Chiang Mai om turistens gunst och har snabbt kommit att bli ett mycket populärt paradis på jorden för många turister.

När en lugn och trivsam resa önskas

Som alla säkert vet så är Thailand ett land med många ansikten och mycket variation. Detta då det gäller allt från natur, kultur och samhällen till att på vissa platser vara rena paradiset för festprissarna. Nu kommer det dock att finnas många människor som reser ensamma, i grupp eller som en hel familj vilka helt enkelt uppskattar en trivsam och lugn vistelse i detta vackra och vänliga land. I det fallet är ett besök i Chiang Rai och de norra delarna av Thailand något som kan bli helt fantastiskt och magisk för alla. Nu kommer det definitivt inte vara så att det på något sätt kommer att saknas något, utan för alla de som besöker Chiang Rai och vill ta en tur runt i staden på kvällen finns det alla möjligheter till det.

Enkla sätt att ta sig till Chiang Mai

Det underbara landskapet

Något som är helt fantastiskt när resan går till Thailand och de norra delarna är den natur och det bevarade landskap som finns där. Detta är något som inte är så lätt att se på alla andra platser som turismen har fått sitt fotfäste. Helt enkelt verkar det som att de som besöker Chiang Rai och dessa delar, har en större respekt för det landskap de kommer till. Kanske är det allt det gamla och kulturella som talar till besökaren samtidigt som viskningarna för förr kan höras bland alla de mäktiga ruinerna. Hur som helst så kommer detta landskap att vara helt fantastiskt med en stor variation från en modern stad och många olika attraktioner att besöka till att inkludera tropisk regnskog och höga bergstoppar.

Chiang Rai växer som turistdestination

Idag verkar det som om många som tar en resa till Thailand drar sig bort från alla de stora turistdestinationerna, där allt är överetablerat och ser ut precis som hemma. Numera vill massor av besökare vallfärda runt Thailand och som för länge sedan uppleva själva landet och den kultur de möter. Det som fortfarande är den stora destinationen i norra Thailand är Chiang Mai, men för alla de som uppskattar det lite lugnare livet och den mera orörda naturen kommer Chiang Rai att vara det naturliga valet. Sedan bara ett fåtal år tillbaka så har antalet turister som varje år besöker Chiang Rai nästan fördubblats, vilket då helt enkelt måste stå för något positivt med denna destination. Detta är något som bara den som gör ett besök kan få reda på.