Resmål Thailand - Sukhothai

Sukhothai – Staden som visar sig naken i en gryning av glädje

Källan av det nationella kulturarvet, grundstenen i det thailändska alfabetet, den bästa platsen att fira Loy Krathong, ett starkt fäste för den buddhistiska tron, fina handgjorda kläder, antikt kinesiskt porslin, den heliga Pho Khun som var kung Ramkhamhaeng´s moder. Ja, listan kan pågå för evigt och då är det lätta att ställa sig frågan varför inte detta är den första staden du tänker på när en resa till Thailand kommer på tal. Helt enkelt kan det vara så att allt som har med hålligång, massor av aktiviteter och pulserande turiststäder får allt för stor plats i dagens media. Därav kan det vara väl värt att sakta ned och kontrollera lite mera avsides destinationer i Thailand för de som vill uppleva landet från den verkliga och äkta sidan.

När det handlar om Sukhothai så är detta det perfekta resmålet för alla de som vill uppleva, känna och lära sig mera om den thailändska kulturen. Här kommer den som gör slag i saken och styr kosan mot Sukhothai, att vara den som får kunskap om både den historiska delen samt allt det som fortfarande lever kvar idag i denna del av Thailand. Ju längre från de välkända turistorterna med bad och sol samt ett hektiskt stadsliv som resan går i Thailand, ju närmare det verkliga och genuina Thailand kommer den som reser. Sukhothai betyder rätt och slätt, gryning av glädje, och vem vill inte mötas av det varje dag som solens strålar möter fönstret i hotellrummet på en semester.

Att ta sig till Sukhothai på bästa sätt

Gällande Sukhothai så kan faktiskt denna stad vara något av en knutpunkt att besöka när det utifrån denna punkt ska upplevas hela den norra delen av Thailand. Hur som helst så börjar det för de allra flesta gångerna med att ta sig från huvudstaden Bangkok. I det fallet resan går från Bangkok så kommer det att finnas flyg eller buss som valmöjligheter för att komma till Sukhothai. I viss mån kommer det även att gå att resa med tåg, men då slutar resan i Phitsanulok och en busstur till Sukhothai på cirka en timma blir nödvändig. För alla som vill komma direkt till sitt resmål så är det bara buss som gäller. Dessa avgår varje dag på förmiddagen från Bangkoks norra busscentral.

Naturligtvis kommer det även för de som vill resa snabbt och bekvämt även finnas möjligheter för gruppresor eller tourresor i minibussar, eller så finns det alltid valet till en privat taxi för den som inte tvekar att spendera lite extra för att komma till sitt resmål. Hur som helst finns flyget också, vilket trafikeras av Bangkok Airways varje dag. Denna resa går naturligtvis snabbast och tar enbart en timma. Här landar alla på Sukhothai flygplats som ligger cirka 50 kilometer från stadskärnan, och finner snabbt färdmedel till det önskade hotellet. Från denna stad kommer det sedan att finnas bussar och minibussar som går till alla hörn av den norra delen av Thailand.

Detta är Sukhothai

Den som väljer att besöka Sukhothai som resmål i Thailand är förmodligen den som vill vara nära naturen, finna lugn och ro samtidigt som de också får en stor upplevelse och ett garanterat minne för livet. Denna stad i norra Thailand är en plats med mycket kulturhistoria och massor av historiska platser samt tempel att besöka. Här finns också något som bär namnet Sukhothai Historical Park, vilket är något som finns med på UNESCO´s lista över världsarv. Här handlar det inte om en resa och en semester i sus och dus, även om det naturligtvis finns en plats för god mat och en öl när det passar. Sukhothai är helt enkelt platsen och resmålet för alla de som vill känna det riktiga Thailand och finna hur människor egentligen tänker, tror och lever.

En resa för alla som gillar lugn och ro på semestern

Sukhothai kan även vara ett mycket bra val av resmål vid en resa till Thailand för alla de som stannar en längre tid, och vill komma ifrån det hektiska och pulserande livet som de finner i de stora turiststäderna. Här kan det då vara en fantastisk avkoppling att komma bort från detta. Ett annat alternativ är att den som reser helt enkelt aldrig har viljan att besöka de platser som alla andra åker till. Nu kommer det inte vara så att någon är ensam om att besöka Sukhothai, utan hit åker fler och fler flr varje år som går. Trots detta har denna stad fortfarande bevarat sin charm och har kvar det gamla sättet att leva som alltid funnits i denna del av Thailand. Den som reser kommer också att vara den som alltid finner mycket av trekking och andra turer som kan bokas med en erfaren guide.