Pattaya – En av Thailands mest kända städer

Att välja Pattaya som resmål i Thailand

När en resa till Thailand står på listan finns det massor av olika resmål inom landet. Många som reser har som mål att uppleva allt det nya och den kultur de kommer till, medan andra vill ha det precis som hemma. Att ha det precis som hemma kanske kan låta lite trist, men detta är just precis det som gör staden Pattaya i Thailand till en så populär plats att besöka som den faktiskt är. Hit reser det stora flertalet av alla de som årligen turistar Thailand, och det är också många som tidigare varit turister som bosätter sig i denna stad efter att pensionen har blivit det redskap som de ska klara sig på.

Pattaya är den perfekta platsen för alla som besöker Thailand, eller i vilket fall ska vara en av de platser de besöker under sin resa. Här finns allt det som alla söker som vill ha det de är vana att ha omkring sig, samt att det faktiskt finns gott om kultur och massor av härliga platser att besöka. Naturligtvis kommer alla som reser också alltid att ha massor med sol och bad att välja på, samt att det också finns massor av öar i anslutning till Pattaya som kan bli de perfekta dagsturerna för hela familjen. Något som denna unika och spännande stad också är känd för, är det pulserande och mycket varierande nattlivet.

Pattaya är den stad som tar emot mest turister per år

Kanske är det så att staden Pattaya som ligger i anslutning till Thailandsviken, är den stad som är mest känd i hela Thailand. I vilket fall är det utan tvekan den som har det största antalet turister som strömmar in varje år. Detta om du inte räknar Bangkok dit de flesta anländer, utan här räknas det från att boka in sig på hotell och stanna i några dagar om inte under hela semestern. Det som alla säger är att Pattaya med sitt unika och annorlunda nattliv är det som drar, men det finns massor att göra för alla de barnfamiljer och par som besöker Thailand och vill uppleva det stora äventyret.

Enkelt att ta sig till Pattaya

Att nå sin destination i Thailand när valet fallit på Pattaya är mycket enkelt. Här handlar det helt enkelt om att köpa sig en flygbiljett till Bangkok och eventuellt boka det hotell som är favoriten för att vara säker på att få den komfort som önskas. När planet landar i Bangkok kommer det att finnas tre olika alternativ för att snabbt ta sig till Pattaya. Det första är att ta sig till Ekkamai busstation och välja bussen, vilket också blir det billigaste alternativet. Det två andra är att ta en mini-van eller taxi direkt från flygplatsen. Här kommer alla att kunna nå denna pulserande och spännande stad på allt mellan 1-3 timmar.

Du finner alltid ett bra boende i Pattaya

Om det är så att en resa till Thailand sker med bara en flygbiljett och målet är att finna ett boende på egen hand, så kommer detta aldrig att vara ett problem i Pattaya. Här är det i stort sett högsäsong hela året, men naturligtvis sker de flesta besöken till staden under december-februari. Nu är det dock så att det finns massor av hotell, så chansen att alla skulle vara fullbokade kommer aldrig på fråga. Om det är ett speciellt hotell eller ett annat boende som önskas är det alltid bäst att boka hotell via Internet innan resan.