Fakta om Phi Phi island

Några snabba fakta

  • En ö-grupp med en area av 12.25 kvadratkilometer
  • Phi Phi Island har cirka 2700 bofasta invånare
  • Huvudön heter Phi Phi Don och är den största ön i gruppen
  • Phi Phi Islands består av sex öar varav fem är obebodda

Förutom dessa små fakta så kommer naturligtvis ett besök på Phi Phi Islands att vara en mycket stor upplevelse. Detta då med anledning av denna plats mycket vackra och väl bevarade natur. Så kommer det förvisso att var på de flesta öar som finns i Thailändskt vatten då de många gånger räknas till naturreservat. Ibland kan detta verka lite konstigt med tanke på den kraftiga exploatering som finns på dessa platser, men många gånger är detta dock bara en liten del av hela den ö som utgör plasten som besöks.

Phi Phi Islands - Historia

Då det ska gås in på Phi Phi Island och dess historia, så kommer det att finnas en rad olika vinklingar rörande denna. Något som dock är säkert ar att arkeologiska fakta pekar på att detta kan vara en av de äldsta befolkade platserna i Thailand. Här finns det faktiskt fakta som talar för att en historia som kan sökas tillbaka ända till förhistorisk tid. Det trots också att provinsen tagit sitt namn från Krabi, vilket då skulle relatera i en legend om ett svärd som fanns innan stadens grundande. Namnet på själva ö-gruppen kommer från Malay och har anknytning till Pokok Api-Api, som talar för den stora mängd av Mangroove träd som finns på dessa öar.

Geografiska fakta samt befolkning på Phi Phi Islands

Ögruppen Phi Phi Islands består av sex öar, som ligger cirka 40 kilometer syd-öst om Phuket. Denna grupp av öar är en del av det som kallas för Hat Nopparat Thara-Koh Phi Phi nationalpark. Här kan den som vill finna några av de största och mest bevarade korallreven och ett mycket varierande marint liv. Den övriga naturen är mycket bergig och består i huvudsak av skog, djungel och berg, klippor och grottor som kombineras med de vackra glänsande stränderna. De två största öarna är Phi Phi Don och Phi Phi Lee vilka tillsammans utgör långt över 95 procent av den landyta som finns i denna ö-grupp.

Phi Phi Don och Phi Phi Lee

Den största ön Phi Phi Don är den som i stort sett alla finner sitt boende på vid ett besök på Phi Phi Island. Det är här alla hotell, restauranger och det uteliv som finns befinner sig. Denna ö är 9,73 kvadratkilometer och sträcker sig 8 kilometer i längd och 3,5 kilometer i bredd. Då det gäller Phi Phi Lee så är denna ö genast mycket mindre och har bara en längd av 2 kilometer. På denna mindre ö är det dock mycket vanligt att se de bofasta samla s.k. Birds Nest, vilket är mycket ekonomisk vinning i.

Befolkning och religion

Precis som på de flesta öar i Thailand så behöver egentligen inte den som besöker dessa, vara medveten om religionen som finns och den kultur som gäller. Här vet de flesta som bor på dessa att det kommer många turister och är mycket vana vid att de vet mycket mindre om sättet att leva där än vad de egentligen skulle. Hur som helst möts du nästan alltid med ett leende och de flesta har mycket stort överseende med att kunskaperna om levnadssätt och religion saknas hos turisterna. Av den uppdelning gällande religionen på denna ö-grupp så är det till 80 procent muslimsk religion vilket också utövas av The Sea Gypsies. Efter detta kommer naturligtvis buddism och efter det också andra religioner.