Det växlande klimatet på Phi Phi Island

De två olika årstiderna

På och kring denna ögrupp finns det inte längre fyra olika årstider, utan här handlar det i mångt och mycket om två. Den ena av dessa är den regniga säsongen som varar mellan maj till december. Den andra är således den varma och torra säsongen som då är mellan januari till april. Här är det helt enkelt upp till alla att välja det som passar dem bäst. Dock är det så att högsäsongen naturligtvis infaller från mitten av december till slutet av februari.

Den regniga säsongen

Det är under den regniga säsongen som i stort sett allt regn kommer i Thailand. Så är det även när det gäller Phi Phi Islands. Här kan det då faktisk falla så mycket som över 2200 millimeter under denna säsong, vilket då är något som fortfarande inte får människor att hålla sig borta från detta paradis. Det beror helt enkelt på att de gillar ett lite svalare klimat med mellan 17-21 grader på nätterna och 20-30 grader på dagarna. Det mesta av det regn som faller under denna säsong gör detta på nätterna, vilket gör att de flesta kan få en trivsam semester även under denna period.

Den heta säsongen

När det är sol och bad som gäller och en önskan av att ha det så varmt och skönt som möjligt, så ska ett besök på Koh Phi Phi förläggas till den heta säsongen. Här faller det nästan aldrig något regn, samt att det är mycket hett. Dock är det så att det är nära till havet vilket ger en mycket behaglig luft med en bra halt av fukt som gör det lätt att andas. Monsunvindar förekommer under bägge årstiderna och ibland är det just detta som gör ett besök lite extra upplevelsefullt och spännande.