Bangkok - Änglarnas stad

En stad som förför

Det är hett i Bangkok och det kryllar av människor här - från jordens alla hörn. Luftföroreningarna från den täta trafiken ligger tjock över staden trots att man vidtar åtgärder för att hålla dem i schack. Det finns definitivt distrikt man undviker i Bangkok och om man ser krasst på läget så låter det inte direkt som en stad man gärna besöker. 

Men verkligheten är för de flesta som en gång besökt staden. Det finns något direkt förtrollande med Bangkok och maten, dofterna, templen och de färgsprakande marknaderna förför en på ett sätt som man står helt maktlös inför

Kanske orkar man inte med Bangkok flera veckor i sträck, men under en resa till Thailand bör man avsätta några dagar i huvudstaden, för att få uppleva pulsen, passionen och det väldiga som idag är Bangkok. 

Kontraster

Man skulle kunna säga att det är kontrasterna i Bangkok som gör staden så spännande. Bangkok är nästan som en schizofren förförerska som växlar mellan att vara himmel och helvete runt varje nytt gatuhörn. De enorma varuhusen står sida vid sida med flera hundra år gamla teakhus; guldbeklädda buddhisttempel delar landyta med neonblinkande billighetsbutiker; de ständigt återkommande, tutande, varma och kvalmiga trafikstockningarna pågår samtidigt som långsamma roddbåtar stillsamt tar sig upp över Chao Phraya-floden… Bangkok har siktet inställt på framtiden, men bär ett ofantligt rikt historiskt arv med sig

Man hinner mycket på kort tid

Så länge man kan hantera hettan i Bangkok så är det lätt att uppleva väldigt mycket här, på kort tid. Staden har så mycket att erbjuda från naturupplevelser till sevärdheter, shopping och nattliv, dessutom är närkontakten med Bangkoks invånare en värdefull erfarenhet i sig. Thailändarna är kända för sina soliga leenden och det gäller även här i den anonyma storstaden. Man ska dock ha sitt sedvanliga turistvett med sig under sin vistelse i Bangkok. 

Dofter och smaker

I en så pass stor stad går det inte att komma undan dåliga stanker här och var, men om man väljer var man rör sig med lite omsorg så tar de fantastiska dofterna från matstånden över. Ett besök till Bangkok är som att komma till paradiset om man är intresserad av mat för här finns ett överflöd av fantastiska dofter och smaker i varenda litet hörn av staden

Shopping

Det är ingen hemlighet att Bangkok är ett mecka för shoppingentusiaster. Här finns allt! Man kan ställa in siktet på att fynda på färgglada marknader eller på att köpa dyrgripar i luftkonditionerade, flotta varuhus. Om du spenderar en längre semester i Thailand rekommenderar vi att du lägger dina dagar i Bangkok just innan hemfärden för då kan du köpa alla souvenirer och planerade inköp under dessa dagar. 

Nära till avkoppling

Det finns en uppsjö paradisplatser i Thailand som är alldeles perfekta för komplett avkoppling, men Bangkok är inte en av dem. På relativt nära avstånd finns det dock palmklädda stränder att kombinera sin Bangkoksvistelse med, det är bara att hoppa på en buss och åka iväg! 

Unna dig själv att uppleva Bangkok - du kommer inte att bli besviken!