Koh Chang – En pärla i Thailandsviken

Ön Koh Chang och dess många ansikten

Den som planerar en resa till Thailand och är den som verkligen vill se en plats med många ansikten och en natur som verkligen glänser av närvaro och prakt, så kommer ett val av den vackra ön Koh Chang att vara ett av de mest optimala. Här kommer du till en plats i Thailand som är lätt att ta sig till samtidigt som du alltid kommer att finna aktiviteter och olika saker att göra som passar just dig. Under många år då den globala turismen tog ett fast tag över andra delar av Thailand, så låg denna vackra och oupptäckta ö och väntade på att alla skulle öppna ögonen och se denna flytande pärla i Thailandsviken.

Koh Chang var en plats i Thailand som länge var okänd för alla turister, trots dess lockande bergstoppar som tornar mot den tidvis molniga himmelen och alla de vackra stränder som lockar till bad och andra aktiviteter. Hela denna ö är, som många andra öar och platser i Thailand, klassificerad som nationalpark. Detta gör då att vissa regler gäller rörande att inte plocka växter i faunan och heller inte vara den som skräpar ned på denna vackra plats. Detta är dock det sista de som besöker Koh Chang har tid att tänka på, då denna ö bara sprudlar av aktiviteter och andra festliga saker att göra om dagarna och kvällarna.

Ett av de enklaste och bästa turistmålen

Något som är extra bra med att välja Koh Chang som din destination i Thailand, är att denna plats befinner sig ganska så nära Bangkok där de flesta landar samt att det finns mycket goda kommunikationer till och från denna ö. Du som inte gillar att ta bussen, mini-van eller en taxi kan alltid vara den som tar flyget till Trat vilket är den flygplats som ligger närmaste Koh Chang. Efter detta måste du själv ta dig till en av pirerna som tar dig till ön. Detta gäller även de som tar bussen till Trat, medan de som väljer mini-van oftast får skjuts ända fram till färjan. Eftersom Koh Chang är en ö så kommer alla som ska besöka denna plats få ta färjan över.

Detta är Koh Chang

När det ska beskrivas något gällande en plats eller ett resmål, så brukar detta alltid innebära att det ska vara något speciellt och utmärkande. Då det gäller Koh Chang så kommer detta att vara alla de stora skillnader du kan se på denna ö gällande moderna platser i kombination med oslagbara naturupplevelser. Något annat som gör att Koh Chang känns spännande och unikt är att det bara finns en enda väg runt ön, vilken har fått sprängas in i bergen som befinner sig över hela ön. Detta gör att en tur på motorcykel eller en ATV som kan hyras på denna ö kan vara underbar för alla som gillar berg och djupa dalar.

Modern miljö och tradition i kombination

Det som gör att Koh Chang blir ett intressant turistmål för alla, är den mångsidighet och kombinationen av det moderna och det traditionella som blandas på ett smakfullt sätt på ön. På denna vackra ö möts den traditionella fiskeribranschen det nya moderna sättet att driva turism och restaurangverksamheter. Här finner du en liten traditionell fiskeby att besöka i ena hörnet av ön, och den motsatta sidan är exploaterad av ett modernt resort med privat strand. På Koh Chang finner du allt från i en blandning där gatu-maten möter högklassiga restauranger samtidigt som turisterna möter alla de som lever sitt liv på denna ö.

Hotell och bungalows på Koh Chang

Alla som tar sig till Koh Chang kommer alltid att vara de som finner ett bra hotell eller en bungalow. Om det finns något på denna ö så är det bungalows och hotell samt resort. Dessa finns i alla tänkbara priser och klasser, vilket har gjort Koh Chang till det perfekta resmålet för allt från enskilda individer och par till backpackers samt alla de barnfamiljer som behöver en trivsam plats för sol och bad. Att du inte behöver oroa dig för ditt boende kan vara en sanning med modifikation. Då det gäller högsäsongen kommer det alltid att finnas ett rum att hyra, men om du vill ha just ditt speciella val bör du boka i förväg.