Mae Hong Son – En del av norra Thailand

Detta är Mae Hong Son

Mae Hong Son är en plats i Thailand som inte alls har nått samma popularitet som Chiang Mai och Sukhothai. Här har denna stad legat in bakgrunden och väntat på att bli upptäckt. Numera är det dock flera som upptäcker denna stad med ett vaxande antal turister som besöker den för varje år som går. Något mycket bra är att det går att flyga direkt till Mae Hong Son och på så sätt kommer direkt till ett mycket vackert landskap med fantastiska vyer, en stor mängs olika bergsbyar och massor av äventyr av den lite enklare och mjukare typen. För alla de som gillar och uppskattar massor av natur och det stora lugnet på sin semester, så kommer denna stad i norra Thailand att vara ett perfekt val.

För alla de som bara har hört namnet på denna stad och provins, så är detta en fantastisk plats med dimhöljda bergstoppar där det mystiska och isolerade bergsfolkets byar väntar på att bli utforskade. Från den intressanta kulturen och det liv som levs i alla de olika bergsbyar som finns till den spektakulära elegansen av den vackra naturen, så är Mae Hong Son verkligen en drömdestination för alla som vill upptäcka Thailand utan några konstgjorda ingredienser. Namnet Mae Hong Son betyder och talar om att den terräng som finns är mycket väl anpassad för att träna elefanter, varvid ett besök här även ger tillgång till uppträdanden med dessa ståtliga djur.

Så går resan till Mae Hong Son

Den som vill besöka norra Thailand och när Mae Hong Son står med som en av städerna för denna resa, så kommer det som vanligt att finnas gott om olika transporter att välja mellan. Det första, och det vanligaste, som många väljer är att ta sig till denna stad och provins via busstransport. Här kommer det då att finnas avgång varje dag med direktbuss från Mo Chit i Bangkok. Den resan tar cirka 17 timmar, då detta är mycket långt norr ut i Thailand. Om resan tas via tåg så kommer det att betyda slutstation i Chiang Mai och efter detta blir det antingen vidare med buss eller taxi den sista sträckan.

I och med att Mae Hong Son har en flygplats, så kommer det att gå utmärkt att ta flyget dit. Här finns det flyg dagligen som avgår från Bangkok. Det kommer att ske en mellanlandning i Chiang Mai, vilket gör att det alltid är bäst att förhandsboka detta flyg. Att flyga kommer naturligtvis då att bli det mest bekväma och snabbaste sättet och kommer heller inte att vara mycket dyrare än att ta bussen.

Bergsbyarna med det unika folket

När intresset är stort för det unika och annorlunda folk som är bosatta högt uppe i bergen, så är valet av Mae Hong Son mycket bra. Denna stad och provins är en av de som ger den största tillgången till det som kallas för ett besök hos Hill Tribe-byarna. Det kommer att finnas många sätt att ta sig till dessa olika och många byar. Det första är med en guidad tur. Som ett andra alternativ så kan detta kombineras med trekking och rafting, som tar besökaren på en tur bland dessa byar på samma gång. Den som har lite mera kunskap om regionen, finner naturligtvis som ett tredje alternativ sin egen väg för att göra ett besök och se det som finns att beskåda i denna region.

Bli förstummad av den vackra naturen

Om det är någon plats som med hjälp av naturens bländande skönhet, kan ta andan ur besökaren och helt enkelt förstumma den för en stund så är det Mae Hong Son. Kanske är inte den stad som besöket går till så vacker, utan här handlar det mera om vad som omger den. Staden har på ett mystiskt sätt byggts i en dalgång mellan de höga bergen, där den kraftiga dimman och den tropiska regnskogen skyddat denna stad från upptäckt under många år. Numera är det dock så att fler och fler ser till skönheten med Thailand istället för det pulserande nattlivet, och i det fallet kommer ingen att göra ett felaktigt val i att välja Mae Hong Son som destination.

Mae Hong Son som turistmål

Som turistmål så har Mae Hong Son varit bortglömt eller oupptäckt under många år. Det är först nu som ett intresse börjar vakna för att uppleva detta underbara landskap. År efter år ökar antalet besökare till denna stad och provins kraftigt. Den som vill ha ett liv med mycket rörelse och alla moderniteter omkring sig, kommer inte att vara den som är intresserad av att besöka denna plats. De som vill ha det lugnt och rofyllt omkring sig och vill uppleva det stora äventyret, kommer dock att vara de som reser till Mae Hong Son och får ett minne för livet. När resan redan har gått till norra Thailand, så kommer det också att finnas andra städer att uppleva. En av dessa kommer garanterat att vara Sukhothai som erbjuder fantastiska upplevelser av arkitektur och det historiska Thailand.