Mat och dryck vid ett besök på Phi Phi Island

Traditionella läckerheter till internationell mat

Precis som att besöka vilket turistparadis som helst så kommer alla att kunna uppleva en rad olika maträtter från olika kulturer vid ett besök på Koh Phi Phi. Detta kommer då också att vara något som finns gällande drycker också. Här kommer det på de flesta olika barer, uteställen och restauranger finnas ett stort urval av dryck, där finns allt från inhemsk öl till alla de olika internationella viner och spirituosa som blir till en god och läskande drink. Maten är av mycket hög kvalitet över hela detta ö-paradis och den bästa finns på alla de olika hotellen samt de härliga specialiserade restaurangerna och strandserveringarna på kvällar och nätter.

Muslimsk mat när den är som bäst

För alla de som kommer från Europa och USA, så är det faktiskt inte alls vanligt att vara den som har tagit del av en helt genuin muslimsk måltid. Detta är något som verkligen inte ska missas vid ett besök på Phi Phi Islands. Här är 80 procent av befolkningen muslimer, vilket då betyder att detta också kommer att vara det som inspirerar matlagningen på högsta nivå. För alla de som redan provat denna goda och läckra typ av mat, så kommer det fortfarande att vara ett mycket bra val då den alltid lagas av dagsfärska råvaror från havets härliga urval.

Thailändsk mat

Naturligtvis kommer det alltid att finnas traditionell thailändsk mat att välja på. Det är ju trots allt så att denna ö-grupp tillhör Thailand, och vad är då bättre än att välja en härlig thailändsk måltid med färsk fisk och skaldjur tillsammans med en vacker solnedgång och en flaska gott vin. Precis som med den muslimska maten kommer denna att finnas både i restauranger för alla turister, men är det så att viljan finns att prova ortsbefolkningens sätt att äta så finns det massor av mat på gatan att ta del av.

Internationell mat på hotell och restaurang

Ibland är det så att de som reser helt enkelt giller den mat de är vana vid, och inte alls är de som vill prova på kryddstarka thailändska maträtter eller muslimsk mat. I det fallet kommer det naturligtvis också att finnas ett mycket stort utbud av internationell mat. Denna mat kommer då att kunna beställas och åtas på de flesta av hotellen samt på en rad olika restauranger som slagit upp sina portar på detta semesterparadis. När det gäller internationell mat i Thailand så kommer den dock att variera, då de som lagar den många gånger vill sätta sin egen prägel på den. Detta gör dock inte att den blir sämre, utan bara att den som äter maten får en spännande upplevelse.