Stränder

Stränderna på Koh Samui är världsberömda och precis lika vackra och sköna som man föreställer sig paradisstränderna på klassiska vykort. Det finns flera finfina stränder att välja bland, de flesta kantade av vajande kokospalmer vid ena sidan och kristallklara, perfekt tempererade vatten vid andra. Om dagarna kan man sola och bada här och om nätterna hålls partyn under månens sken - inte på alla stränder såklart, men på flera av dem.

På alla större stränder finns också allt man behöver i form av mysiga massagebäddar, strandbarer som förser en med mat och dryck samt frisörer som flätar ens hår. Vid flera stränder erbjuds också vattensporter och andra aktiviteter. Ingen behöver ligga och känna sig uttråkad eller otillfredsställd.

Chaweng

Koh Samuis största och livligaste stad heter Chaweng, precis som stranden som är själva orsaken till varför det har vuxit fram en så populär stad just här. Här finns gott om boendealternativ; ett rikt nattliv med massor av underhållning, nattklubbar, barer och restauranger; och -givetvis - en fantastisk strandremsa med gott om plats för alla som leva paradisdrömmen. Man ska dock bära med sig att man inte kommer att vara den enda som njuter av Chaweng, detta är en av de  mest populära stränderna i hela sydöstra Thailand. Givetvis har man här gyllene tillfälle att testa allsköns vattensporter som jet-ski, vindsurfing och kanot m.m.

Lamai

Näst största stranden är Lamai Beach, även detta en populär resortdestination. Det är lugnare vid Lamai än vid Chaweng men erbjuder fortfarande massor av boendemöjligheter, matalternativ, nattliv och aktiviteter. Stranden som sådan är givetvis klanderfri.

Bophut

Bophut är en 2 km lång strandremsa kantad av vajande kokospalmer - perfekt för avkoppling. Här får man också tillgång till chica butiker och trendiga restauranger. Detta är en bra utgångspunkt för den som vill åka till Ang Thong-reservatet.

Maenam

Detta har länge varit Koh Samuis backpackerstrand med suverän utsikt över Koh Pangan. Detta är också den enda stranden på ön som erbjuder möjlighet till lite mer privata vrår på stranden. Det är billigare här än på de större stränderna, samt lite lugnare och enklare.

Lipa Noi

Den som njuter alldeles särskilt av vackra solnedgångar åker definitivt till Lipa Noi-stranden som ligger när färjepiren. Här får man pudervit sand långt ut i vattnet - perfekt för småbarnsfamiljer som vill ha en trygg strand att leka och koppla av vid. Utöver själva stranden är området lugnt och avlägset allt stim vid de större stränderna.