Äta & dricka

När det kommer till mat så har lilla Koh Samui gjort sig ett ganska stort namn. På denna ö trängs ett flertal restauranger som fått internationellt erkännande och som drivs av mycket kompetenta och ambitiösa kockar.

Thaimaten behöver inte någon utförlig presentation för den som är det minsta intresserad av Thailand, ofta vet vi mer om maten än om något annat i det här landet. Thailändsk mat är aromatisk, välbalanserad, kryddstark och vansinnigt god och hemligheten ligger i hur man kombinerar fantastiska råvaror. Tillagandet är ofta en snabb process, så det gäller att man vet vad man gör.

Populära restauranger

En av de viktigaste och mest efterfrågade råvarorna i restaurangerna på Koh Samui är färsk fisk - godare fisk är svår att hitta någon annanstans i världen. Bland Koh Samuis mest populära och erkända restauranger finns:

  • The Boudoir
    En restaurang med sanslös atmosfär. Här känns det som att kliva in i en scen ur sagan Tusen och en natt. Här äter man i huvudsak fransk mat. Riktigt flott!
  • Barracuda Restaurant
    Denna restaurang drivs av en tysk kock som erbjuder gästerna mat med det bästa från europeiska och asiatiska kök. Flott och gott till rimliga priser.
  • Café 69
    Detta är ett trendigt mathak med färggrann inredning. Man känner sig välkommen och nästan omfamnad när man stiger in här och maten som serveras är vansinnigt god thaimat med en twist. 

Billig mat

Det finns många platser i Thailand som passar en tunn plånbok bättre än just Koh Samui, men om man ändå är här och vill hålla nere matutgifterna lite så finns det en hel del restauranger som erbjuder billigare mat. Det går också att välja rätter efter plånbok då de flesta restauranger serverar t ex Fried Rice till en schysst summa.

För känsliga smaklökar

Den som inte känner sig sugen på kryddstark thaimat har mängder av andra alternativ på Koh Samui. Här finns både McDonalds och Burger King, samt ett flertal pizzerior. Dessutom finns det restauranger med fokus på kontinental mat.

Smaklig resa!