Bangkok - Stränder

Du tycker säkert att det är lite lustigt att vi har en kategori på denna sajt om Bangkok som handlar om stränder - det finns ju inga stränder i Bangkok - bara en flod och dess skvalpande gröna kanter. Du har förstås rätt, men det finns dock en del stränder ganska nära Bangkok, som den Bangkoksresenär som inte känner sig särskilt sugen på att resa långt söderöver för att njuta av lite lugn, sol och saltvatten kan njuta av. 

Koh Samet

Koh Samet ligger drygt 20 mil från Bangkok, tillräckligt nära för att vara en smidig plats att ta sig till, men samtidigt tillräckligt långt bort för att man ska känna att man lämnat storstadens sus och dus. Koh Samet är en lugn och behaglig plats med inte särskilt mycket folk och ganska billiga boendealternativ. Det tar cirka 3 timmar med buss att ta sig från Bangkok till Koh Samet.

Bang Saen

Bang Saen ligger ungefär lika långt från Bangkok som Koh Samet och de båda platserna påminner om varandra i miljö såväl som prisläge. Ytterligare en utmärkt liten tillflyktsort! 

Hua Hin

Cirka 20 mil söder om Bangkok finns Hua Hin och med buss tar resan hit dryga 3 timmar. Hua Hin är mycket mer kommersialiserat än Koh Samet och Bang Saen, vilket innebär lite större utbud av det mesta, men också mer folk och lite högre priser. Man väljer efter smak, helt enkelt. EN av de främsta anledningarna till varför folk besöker Hua Hin är för att åka kite-board

Pattaya

Här har vi ännu en välkänd strandort hyfsat nära Bangkok. Pattaya är ökänt världen över för den utbredda sexturismen som pågår, men också för de vilda festnätterna och de lata dagarna vid stranden. Åk hit om du älskar puls och liv; om inte, välj en annan plats. 

Pattaya ligger bara 15 mil från Bangkok och bussresan hit tar drygt 2 timmar med buss.