Bangkok - Klimat

Årstider

I Bangkok, precis som på många andra håll i Thailand, så räknar man till tre årstider:

  1. Den heta årstiden
  2. Den regniga årstiden
  3. Den svala årstiden 

Det ska dock sägas att namnet på årstiderna kan vara lite missvisande för även om temperaturerna är höga under den heta säsongen så är de faktiskt ganska heta även under den ”svala”, i alla fall för oss som är ovana vi tropisk värme. 

Den heta årstiden sträcker sig från mars till juni, sedan kommer monsunregnen och förvandlar årstiden till den regniga, dessa brukar vara fram till oktober. Mellan november och februari - som också är den mest populära tiden att besöka Thailand - infaller då den svala årstiden. 

Monsun

Monsunregn är inte samma typ av regn vi upplever här i nordligare länder. Ett monsunregn kan gå över väldigt snabbt, eller hålla på i timtal, men vad som är mest signifikant är hur mycket regn som faller från himlen. Det är mycket. Ibland drabbas Bangkok av översvämningar under monsunperioden så den som besöker staden under årets regnperiod bör ha ett flexibelt reseprogram. 

Temperaturer

Även om det finns en årstid som kallas ”sval” så är det ovanligt att temperaturen sjunker under 30-strecket, oavsett vilken månad man än besöker Bangkok på. Under de hetare månaderna hamnar man dock lätt på uppåt 40 grader så det gäller att man kan hantera värme.