Bangkok - Äta & dricka

Thaimat

Maten i Thailand behöver sällan längre någon allmän introduktion, den har gjort sig ett namn överallt och är i topp vad gäller gourmetmat över hela jordklotet. De flesta vet mer om thaimat än de vet om Thailand i allmänhet. 

För att ändå ge ett litet smakprov på vad man kan förvänta sig av det thailändska köket så är ord som kryddstark, välbalanserad, överraskande och vansinnigt god ganska passande ord. 

Mycket av thaimaten går snabbt att laga till, men kräver precision och erfarenhet för att bli lyckad. Att äta mat i Bangkok är en av de absoluta höjdpunkterna

Restauranger

Det finns oräkneliga restauranger i Bangkok, så att göra en kort lista över de bästa är omöjligt. Vi väljer istället att ge lite random förslag på riktigt trevliga restauranger. 

  • Bangrak - Ett hippt hang-out nära Silom med suverän thaimat och mysig atmosfär
  • Kalpapruek - en schysst restaurang som erbjuder lugn och behaglig miljö på sjunde våningen i varuhuset Central World
  • Bamee Sawang - för Bangkoks godaste nudelsoppa
  • Thip Samai - för Bangkoks godaste Pad Thai 

Gatumat i Bangkok

På Bangkoks gator finns mängder av små matstånd där man för en väldigt billig peng kan bli både mätt och väldigt nöjd.

Är man ingen restaurangsnobb så är det ofta från dessa man finner de allra bästa matupplevelserna, det finns egentligen inge ände på hur många fantastiska, kulinariska upplevelser man får tillgång till i denna stad full av doft och smak. Du bör definitivt besöka Chinatown, Old town, Sukhumvit och Silom & Sathorn för de bästa gatumatsupplevelserna. Var inte rädd för att testa nya rätter!