Sukhothai – Se och göra

Den stora anledningen att besöka Sukhothai

När det kommer till valet av Sukhothai som resmål, så är det lätt att inbilla sig att detta enbart skulle vara för ett stort intresse av kultur och historia rörande Thailand. Naturligtvis kanske den som har detta intresse alltid kommer att få ut det mesta av sin resa, men det finns många andra anledningar att företa en resa till denna del av Thailand. Till att börja med kommer i stort sett alla att uppleva ett landskap som tilltalar och samtidigt få många olika aktiviteter att välja mellan under sin vistelse. Här kanske den stora anledningen är att besöka alla de olika ruiner och välbevarade byggnader, men de flesta kommer också att få en mycket behaglig och lugn upplevelse i en del av Thailand som verkar ha stått stilla medan allt runt omkring har utvecklats i snabb takt.

Besök på muséer och i parker

Något som blir det största av allt vid ett besök i Sukhothai kommer helt naturligt att bli alla de historiska parker och muséer som finns. Hit går i stort sett alla och detta kan vara av ett stort intresse för kultur och historia. Dock kan det också bero på att dessa platser även ger ett mycket lugnt intryck och det verkligen är platser som ger kraft och ork tillbaka till den som jobbat hårt hela året för att kunna göra denna resa. Då det gäller parker är det i stort sett enbart den historiska parken det handlar om, vilken också är så stor att detta kan ta hela semestern att se allt. Då det gäller museum så finns det två av dessa. Det ena är Ramkhamhaeng National Museum och det andra blir Sangkalok Museum.

Turer på egen hand och marknader

Då det handlar om att upptäcka mera än bara kultur och historia, så kommer det naturligtvis att finnas annat i och runt denna stad. Här kommer det att finnas mycket natur att uppleva vilket går perfekt att göra på egen hand. Det roligaste sättet att göra detta kan vara att hyra en cykel eller åka med på en arrangerad cykeltur med guide. Gällande andra aktiviteter så finns det olika typer av marknader och sedan den allra största som bär namnet nattmarknaden som i huvudsak handlar om mat. Helt enkelt den perfekta platsen för den hungrige som vill uppleva allt det som gäller rörande traditionell mat i detta område.

Utflykter i naturen

När det finns ett intresse av att göra utflykter i naturen, kommer det att finnas mycket att beskåda. Något av det mest intressanta som finns att uppleva kan vara att besöka någon eller några av de högsta topparna i provinsen. Här är det bästa att välja Khao Chedi eller Khao Phu Kha för att få ut så mycket som möjligt av sin resa. Hur som helst så är det också så att där det finns berg och mycket natur, så finns det också något som kallas för trekking i vildmarken. Här kommer det att gå att finna genom att söka upp en tour guide eller en av de lokala resebyråerna.

Enkla resor till närliggande städer

När resan till Thailand förläggs till de norra delarna av landet så kommer detta heller inte innebära att Sukhothai är den enda platsen att besöka. I det fallet så är placeringen av denna destination perfekt för alla som vill röra sig över ett större område. Från Sukhothai finns det snabba förbindelser med bussar till Mae Sot, Chiang Mai och Chiang Rai för alla de som vill uppleva mera kultur i dessa delar av Thailand. För en del kan det också vara bra med denna varan och det också söks lite uteliv och fest. I det fallet kommer det även att finnas möjligheter att på bara sex timmar ta sig till Khon Kaen som är en stad med mycket av den varan.