Sukhothai – Äta och dricka

Många valmöjligheter gällande mat

När det talas om Sukhothai så kommer snabbt känslan fram att detta är en plats där tiden stått stilla på alla fronter. Detta kommer dock inte alls att gälla den del av tiden och utvecklingen som rör sig runt olika mat och maträtter som en besökare finner i Sukhothai. Här finns helt enkelt allt som en människa kan önska sig från traditionella och speciella rätter som bara kan hittas i detta område till den vanliga internationella skräpmaten som kallas för snabbmat. Något som också kommer att finnas är alla de olika varianter som gömmer sig emellan raderna av denna snabba presentation. Naturligtvis kommer det även att i detta område finnas lika mycket olika drycker att välja på som förväntas av en plats som ger årligt härbärge åt tusentals turister.

De traditionella rätterna

När det handlar om att finna traditionella rätter från Thailand i denna stad och detta område, så kommer detta helt att röra sig om den mat som ätes i de norra delarna av Thailand. Till skillnad från de södra delarna så kommer det att vara en stor skillnad på hettan och smaken, som gör att de flesta faktiskt kan kosta sig på att smaka dessa utan att tungan brinner upp. Här finns det definitivt en rätt som är känd i detta område som bara måste provas. Detta är något som kallas för Kuaytiaw Sukhothai. Här serveras en nudelsoppa på risnudlar som blandats med knaprigt fläsk, grisfett, fläskkött, gröna bönor och jordnötter. När smaken på soppan kombineras med allt detta blir upplevelsen en resa till Nirvana.

Den internationella maten

Då det gäller internationell mat och internationella rätter är det helt givet att detta blivit något stort i Sukhothai och att detta finns på massor av platser. Dock kanske den som besöker denna plats kommer att bli lite förvånad över hur mycket det verkligen har satsats på detta i en ganska så liten stad. Här kommer den som vill finna precis allt de söker. Det finns de som är specialiserade på vegetarisk mat såväl som det finns pizza, hamburgare och fine dining. Då det gäller det senaste så är det helt klart enbart en plats som gäller då det handlar om kvalitet rörande thailändsk mat. Detta är Nham Khang som helt enkelt bara inte får missas.

När suget för något gott sätter in

Om det bara är så att det finns ett sug för något att tugga på eller att det finns en längtan att prova på saker som aldrig smakats tidigare. Då kommer detta enkelt att finnas direkt på gatan hos en av de många försäljare som placerar sig vid de platser där den lokala befolkningen köper sin mat. Här kommer då den som vågar kunna finna massor med olika mat de aldrig tidigare sett, och även med största säkerhet finna både mat som de älskar och den som inte verkar vara ätbar. Hur som helst kan bara detta vara ett stort äventyr och en upplevelse som berikar resan med massor av trevliga minnen.