Stränder – Bad och strandlivet i Pattaya

Vid ett besök i Pattaya kan sol och bad vara ett måste

Den som åker till Thailand för sol och bad, kanske inte är den som gör det allra bästa valet för enbart detta om de väljer Pattaya som resmål. Om det dock är så att det ska finnas flera aktiviteter och något att göra hela tiden, så kommer valet av denna destination alltid att vara ett av de säkraste korten att välja. I Pattaya finns i huvudsak fem olika stränder, där en del är klippiga och lite otillgängliga medan andra har en vacker och härliga sandstrand.

För alla de som inte bara vill sitta och lata sig vid en ganska så lugnt strand där det inte händer så mycket, så kommer de olika stränderna i Pattaya att vara fyllda med aktiviteter. Här finner den som vill de häftiga och spännande bananbåtarna som förs fram i snabb takt över vågorna, samt möjligheter att hyra vindsurfingbräda eller vattenskoter. Något som Pattayas stränder också är kända för är den otroliga variationen av mat och tilltugg som hela tiden erbjuds. Här finner alla besökare sig till rätta på bara några minuter.

Jomtien Beach

Jomtien är en alldeles speciell och spännande del av Pattaya som egentligen har blivit lite avskild från den övriga delen av staden. I vilket fall finns här en strand som då passande bär namnet Jomtien Beach. Kanske är detta den renaste och vackraste stranden i Pattaya. I vilket fall är detta sex kilometer av sandstrand där det faktiskt också finns många historier att höra samt olika platser att beskåda. Här är det naturligtvis också mycket nära till den strandgata som finns, där alla som älskar stranden kan finna ett hotell eller ett gästhus direkt i anslutning till denna vackra strand.

Wong Amat Beach

Pattaya är egentligen uppdelat i fyra olika stadsdelar. Detta är Naklua, Nua, Klang och Jomtien. Wong Amat beach är den strand som ligger i stadsdelen Naklua. Alla de som vill uppleva ett liknande paradis som det tidigare var på Kanarieöarna, kommer att älska denna strand. Här omgärdas den långa stranden av stora hotell som tornar mot himmelen, samt att det finns massor av olika aktiviteter och platser där det finns en bit mat och något att dricka för den törstiga. Kanske är det denna strand som blir det bästa valet för barnfamiljer på fastlandet.

Pattaya Beach

Den som tar sig till Pattaya Beach är egentligen den som besöker den mest centrala stranden i Pattaya. Denna strand är något som nästan kan kopplas samman med den beach som finns i stadsdelen Naklua. Hur som helst är det fyra kilometer av strand som ger alla direkt tillgång till havet och de sköna doppen som kan görs för den som inte längre står ut med värmen. Nu är det dock så att denna strand har blivit mycket exploaterad så för alla som vill ha det lite lugnare och mera naturligt omkring sig kanske inte detta är det bästa valet.

Tawaen Beach

Den som inte har något emot en dagstripp eller en kortare resa och samtidigt vill uppleva den vackraste stranden i Pattaya, tar och styr sin kosa till Koh Larn. Här finns Tawaen Beach som är en mycket vacker sandstrand på ön Koh Larn strax utanför Pattaya. Detta är en plats som fortfarande har behållit sin naturliga prakt, och som besöks av massor av människor varje dag. På denna ö finns det numera också möjligheter att övernatta, där det då också går att få stranden nästan för sig själv då alla tagit båten tillbaka till fastlandet.