Pattaya – Mat och dryck

I Pattaya finns allt en människa kan önska

Då det handlar om att äta och dricka gott på sin resa och sitt besök i Thailand, så kommer det inte att finnas många platser i detta land som slår Pattaya då det gäller variation och smaker. Här kommer alla som gör ett besök alltid att finna något som passar. Detta grundar sig i att Pattaya upptäcktes redan under Vietnamkriget, vilket gjorde att många utlänningar redan då startade eller började planera etablering av olika restauranger och andra platser för mat. Om detta då kombineras med den professionella kunskap om det thailändska köket som finns i denna stad och alla de som säljer traditionell thai-mat direkt på gatan blir detta svårt att slå.

Det bästa som kan ätas i Pattaya kommer naturligtvis att bli allt som har med fisk och skaldjur att göra. Detta är en stad längs den stora och välfyllda thailandsbukten, vilket borgar för att det alltid finns färska rätter av mycket hög kvalitet. Något som också överraskar många vid ett besök är att det generella priset för maten på denna ort många gånger kan te sig mycket billigt. Naturligtvis gäller detta den traditionella thailändska maten. Om valet är internationella rätter kan priset som vanligt variera.

Traditionell thailändsk mat

Den traditionella thailändska maten är oftast mycket het och kryddstark, och naturligtvis finns den även i Pattaya. Här har det dock skett den största förändringen gällande denna mat, och detta i och med det stora antalet turister som varje år besöker staden. De flesta av de som säljer dessa rätter kommer antingen att fråga om den ska vara stark, eller så kommer de helt enkelt att laga den på ett lite mera anpassat sätt. För alla de som vill smaka på de genuina läckerheterna går det dock alltid bra att säga till om detta, eller vara den som köper sin thai-mat lite avsides eller från en gatuförsäljare.

Internationella rätter till bra pris

Det finns många som åker på semester och vill ha den mat de är vana vid. Detta är i Pattaya, precis som i Bangkok, inga som helst problem. Här finner den italienska turisten sin pizza som smakar nästan som hemma. Den indiska besökaren finns massor av indiska restauranger som erbjuder den mat de är vana vid. Till och med den svenska och danska turisten kommer att vara välförsedd där det finns sill-mackor, potatis med köttbullar samt fläsk med persiljesås. Något som är gemensamt för alla dessa olika internationella rätter är att de håller ett förhållandevis lågt pris för att vara serverade i ett främmande land.

När det är kvalitet som gäller på maten

Nu kommer det naturligtvis att finnas alla de som reser och vill ha det bästa av allt. Inte heller detta kommer att vara något som helst problem i Pattaya. Här finns de stora och exklusiva hotellen och de små eleganta och moderna boutique-hotellen i mängder. Många av dessa har också exklusiva restauranger med internationellt utbildade kockar, samt att den som vill ha det bästa även lätt finner en högklassig restaurang mitt på ett turiststråk. Här finner även de som vill en rad restauranger som numera har en kock med utmärkelser från Michelin-star systemet.

Alla drycker du kan önska finns i Pattaya

En del gillar att festa på sin semester medan andra gillar att inta lite drycker i lugnare och trivsammare takt. Här finns det även de som inte dricker, ja det vill säga alkohol förstås. I Pattaya kommer det alltid att finnas en dryck som passar alla. För alla de som inte brukar alkohol för att ha roligt finns det massor av Caféer, smoothies och andra läskande drycker. De som gillar en öl då och då samt goda drinkar, finner alltid det de söker till ett bra pris i något av denna stads många vattenhål för den törstiga turisten.