Sevärdheter och aktiviteter i Pattaya

I Pattaya finns det något för alla

När den stora och generella informationen om Pattaya läses på nätet eller i något magasin, är det lätt att få för sig att Pattaya på något sätt skulle vara en stad enbart för alla de som vill leva ett partyliv i sus och dus. Detta kommer dock att vara långt ifrån sanningen, men naturligtvis kommer det att finnas även de aktiviteterna för de som önskar. Detta är dock bara något som befinner sig och är synlig i vissa delar av Pattaya. I det fallet talas det då om Walking Street eller Soi 6-8. Hur som helst finns det mycket annat att göra och se i Pattaya.

Här kommer det att finnas sol och bad vid var och en av de olika stränderna som tillåter detta, och för alla de som är vana eller har kunskapen som krävs går det att hyra motorcykel för att enkelt ta sig runt till alla de olika utsiktspunkter som också finns att beskåda. Något som också helt naturligt finns i Pattaya är alla olika marknader där det kan köpas allt från kläder och souvenirer till massor av andra saker med mycket bra priser.

Aktiviteter vid stränderna i Pattaya

Då det gäller de olika stränder som finns i Pattaya, så är det i huvudsak Pattaya Beach och Jomtien Beach som är de mest befolkade på fastlandet. Tas en dagstur till Koh Larn så är detta också en mycket fin strand med massor av människor under dagarna. Aktiviteterna som erbjuds vid dessa stränder är många, och det kommer att finnas något för alla åldrar. Här finns det möjligheter till att hyra vattenskoter eller vindsurfa samtidigt som stränderna är rikligt fyllda med solstolar där det alltid finns gott om olika maträtter och alla de små försäljarna av souvenirer och mindre snacks.

Fantastisk shopping i Pattaya

Naturligtvis kommer denna stad inte att slå Bangkok i variation då det gäller butiker och stora varhus samt gallerior när det gäller shopping, men för att vara en mindre stad med ett ganska lågt invånarantal så erbjuds det fantastiska möjligheter för shopping. Här finns det specialiserade butiker, massor av skräddare samt även alla de marknader som oftast erbjuder det mest intressanta och traditionella till mycket låga priser. I Pattaya finner den som vill även en del större gallerior och varuhus, där alla de välkända märkesprodukterna finns, men då handlar det mera om högre priser.

Sevärda platser och sevärdheter i Pattaya

Precis som alla andra städer i Thailand så kommer det alltid att finnas något att se och upptäcka i Pattaya. Något som är mycket vackert är att ta sig till Khao Phra Bat, som också kallas för Buddha Hill, vilket är en scenisk plats som ligger mellan södra delen av staden och den del som kallas Jomtien. Här ges en utsikt över hela staden. Här kan det även göras ett besök på Underwater Worls, vilket ger dig insikten om det marina livet i Thailandsbukten. Här får besökaren vandra i tunnlar av glas och beskåda det marina livet. För att få ett uppträdande av elefanter är ett besök i Elefant Village 7 kilometer utanför Pattaya ett måste.

Utelivet i Pattaya

Naturligtvis måste det också sägas något om utelivet i denna unika och varierande stad med många ansikten. Den som går ut i Pattaya kommer alltid att vara den som finner just det som önskas. När mörkret bryter in sker det något magiskt med denna stad, vilket kan ses när alla de olika neonskyltarna belyser de stora turiststråken. Här finns det barer, restauranger och uteplatser överallt. På de allra flesta platser möts alla människor av ett leende och många gånger lättklädda damer som håller en skylt med ett bra pris på något gott att läska sig med. Den som reser i par eller på egen hand ska verkligen prova detta med en tur genom staden efter mörkret lagt sig.