Fakta om Pattaya

Geografiska och historiska fakta

Städer i anslutning till Pattaya

Den fantastiska turistorten Pattaya ligger i Chon Buri, vilket är ett mycket stort distrikt i Thailand. Här är också många olika platser som finns i detta område populära som turistmål, även om de inte slår den stora kungen Pattaya på fingrarna. De två stora städer som ligger närmast i anslutning till Pattaya är Rayong och själva Chon Buri City. Hur som helst finns det många andra mindre städer som är väl värda ett besök och som också kan ta dig till olika större och mindre öar. Två av dessa är Ban Pae som är en liten stad vid kustlinjen och Sri Ratcha som ligger åt andra hållet men också vid kusten. Via Sri Ratcha kan en båttripp till Koh See Chang göras, medan Ban Pae kan ta den som vill till Koh Samed.

Öar att besöka utanför Pattaya

Den mest besökta ön utanför Pattaya kommer garanterat att vara Koh Larn, som ligger direkt i anslutning till fastlandet, med bara en båttur på cirka en timma om resan inte tas med en av de populära speedboats som finns. Det som de flesta dock inte vet om är att det faktiskt finns 100-talet öar utanför Pattaya, dock är det bara till vissa som det går turer reguljärt. Två andra öar som kan nås från eller nära Pattaya är den större Koh Samed samt det som kallas för den lilla Elefantön, Koh See Chang.

Många utlänningar bosätter sig i Pattaya

Pattaya har också blivit ett paradis för många av de som tidigare varit turister i denna stad, som sedan när livet nått pensionstider bestämt sig för att bli bofasta. Dessa är alla de som kallas för expats i Thailand. Helt enkelt människor som tagit beslutet att leve i solen och värmen under den tid som är kvar av livet. Något som det finns många av i Pattaya är just svenskar, så när du besöker denna stad ska du inte bli förvånad om det helt plötsligt sitter en svensk i sol- eller barstolen brevid dig.

Förvara dina värdeföremål säkert

Något som naturligtvis alla måste vara vaksamma över, är att det idag i alla större städer och på alla turistorter finns alla de som vill tjäna på brottslighet. Det du som besöker Pattaya ska vara extra noga med är att ha koll på dina värdesaker såsom smycken, pass och pengar. Under senare tid så har många människor råkat ut för att stölder av guldkedjor, vilket då faktiskt rekommenderas att du inte alls bär på dig när du är ute på stan. Här är det bättre att låsa in dessa saker i hotellet värdeskåp.