Mae Hong Son - Utvalda sevärdheter

Olika platser ingen får missa i Mae Hong Son

Förutom all den otroliga naturen och massor av upplevelser i form av fantastisk miljö, av att bara sitta och se ut över hotellfönstret så kommer det att finnas vissa saker som bara måste göras vid ett besök i Mae Hong Son. Naturligtvis är det inte ett måste, men mycket av dessa attraktioner är populära och rekommenderas av alla som tidigare tagit del av dessa. Bland annat så gäller detta en guidad rundtur i staden där besökaren får uppleva allt som finns att se och historien bakom detta. Här handlar det också om upplevelser i naturen tillsammans med besök och eventuell övernattning i en eller flera bergsbyar. Något som också finns är ett stort center. Detta är Mae Hong Son Folk Arts & Craft Center som heller inte är något som får missas. Läs lite mera information om detta i korta beskrivningar nedan.

Ett besök i utvalda bergsbyar

En av de största upplevelserna som kan fås i denna region av Thailand, är att göra besök i olika utvalda bergsbyar. Här lever folket under helt annorlunda förutsättningar, vilket gör att livet i dessa byar inte har förändrats så snabbt som i det övriga samhället. I detta område kommer även den mycket omtalade delen av dessa byar där den kvinnliga delen av befolkningen bär många tunga smycken i form av ringar runt hals och armar samt ben. Detta har gjort att de ser helt annorlunda ut och kanske inte så bra för själva kroppen, men något som absolut är något att se innan dessa platser blir för stora turistfällor.

Mae Hong Son Folk Arts & Craft Center

Det stora center som bär namnet Mae Hong Son Folk Arts & Craft Center är en byggnad i tre våningar, där besökaren kan beskåda allt från alla de olika bergsbyar som finns. Här kommer det också att finnas försäljning av många av dessa föremål på den första våningen, för alla de som vill smycka sitt hem med minnen av sin underbara resa. Den andra våningen består av det som kallas för den kungliga studion. Här kan alla de olika system som fått livet för alla som bor i detta område beskådas och inhämtas information om. På tredje våningen finns en utställning från alla de sex olika folkslagen som lever uppe i bergen och i staden. Här får besökaren information om vad de skapar och hur de lever sitt liv i denna ganska svåra miljö att leva i.

Vattenfall och den omtalade Fish Cave

För att uppleva de mest omtalade platserna i mae Hong Son finns det en guidad tur att välja. Denna tur kommer att ta besökaren till Pha Sua vattenfall samt till en stam som kallas för Meo, vilket ligger så nära den burmesiska gränsen det går att komma. När besöket vid vattenfallet gör så ses detta från en plats som kallas för Fish Cave, Tham Pla Cave, vilket helt enkelt är en liten bäck som rinner ut ur en kulle. Samtidigt får också besökaren lära sig att göra kinesiskt te efter ett gammalt recept. Turen tar cirka 3,5 timmar och är något alla borde uppleva.

Stads och tempel turen

Som tidigare nämnts så är det inte bara naturen och landskapet som lockar besökare till Mae Hong Son, utan här kommer det även att finnas saker att göra i staden. En av de saker som finns att göra är att ta den stads och tempeltur som finns. Här kommer detta att vara en guidad rundtur som i första hand fokuserar på själva staden, dess historia och allt det som rör landskapet och arkitekturen. Utöver detta kommer även två kända tempel i regionen att besökas. Dessa är Wat Chong Kham och Wat Doi Kong Mu, som också de kommer att vara något som med förförande skönhet och stilfulla detaljer gör alla som besöker Mae Hong Son till lyckliga väljare av en utmärkt destination.