Mae Hong Son – Äta och dricka

Traditionella rätter

Precis som i alla olika provinser i Thailand så finns det speciella rätter som alltid har den bästa smaken på den plats de kommer ifrån. I det fallet är det detta som har valts att kallas traditionella rätter. Just gällande provinsen och staden Mae Hong Son så finns det något som bär namnet Nam Phrick Ong, vilket är något som är mycket likt såsen till Pasta Bolognaise. Naturligtvis är det andra ingredienser och starkare smak, vilket används för att dippa grönsaker och friterat grisfett i. I övrigt är det mycket grönsaker i den norra maten och här finns det också en speciell variant av nudelsoppa gjord på risnudlar, currysoppa och sojabönor samt fläsk. Många av dessa rätter smakar mycket gott och blir något av en favorit på resan.

Övrig thailändsk mat

Naturligtvis kommer den som besöker Mae Hong Son fortfarande att befinna sig i Thailand, vilket gör att alla de traditionella thailändska rätterna fortfarande kommer att finnas. Det betyder då att det finns mängder av små och medelstora restauranger och platser som serverar dessa. Här kan det ofta vara en fördel att välja de som har en servering som inte ser mycket ut för världen, för att uppleva de autentiska smakerna. Många gånger kan dessa väljas med hänsyn till hur många som sitter och åter vid dessa. När du väljer en populär plats att äta för lokalbefolkningen, brukar detta automatiskt betyda mycket bra kvalitet och god smak. För de som vill ha lite mindre kryddstark mat, kan det vara en idé att besöka en av de större restaurangerna.

Internationell mat

I Mae Hong Son är det i huvudsak den autentiska thaimaten som gäller samt alla de olika speciella delikatesserna som bara går att finna i denna del an Thailand. Hur som helst så kommer det hela tiden flera besökare till denna plats, vilket också medför att utbudet av internationell mat ökar. För närvarande är det dock ett mindre antal restauranger som serverar denna, och de flesta gånger är denna mat på enstaka specialiserade restauranger samt de större serveringarna. Den som absolut vill ha den bästa internationella maten på resan, gör bäst i att ta en dagstur till någon av de större och närliggande städerna. För den som vill ha italiensk mat så finns det dock en mycket bra pizzeria i denna stad.

Uteliv och dryck

Det uteliv som finns i Mae Hong Son kan räknas på ena handens fingrar. Detta är inte en destination för partydjuren, utan en lugn plats för alla som vill koppla av och ha stora upplevelser på sin resa. Trots detta kommer det och finnas en och annan restaurang som serverar internationella drycker. För det mesta är den variation av öl som finns fokuserad på de inhemska sorterna, medan smoothies och kaffe finns i alla olika varianter. För den som vill ha lite fart och fläkt så blir i huvudsak valet att gå till en karaoke-bar, där den lokala befolkningen gärna sjunger av sig till thailändska hits.