Mae Hong Son – Se och göra

Massor av aktiviteter och saker att se

Den som besöker Mae Hong Son efter att ha läst allt som beskrivs här, kanske lätt får tron att det är lugnet som råder och att det inte finns något att göra. Här kan det inte vara mera fel, utan denna provins ger besökaren massor av olika val att spendera sina dagar. Här finns allt från vandringsleder, stadsvandring, tempel samt muséer att besöka. För den som är lite mera åt det äventyrliga slaget så gäller rafting och trekking, vilket är något som tar ut besökaren i naturen och ger en stor upplevelse på ett spännande sätt. Trekking kan göras via vandring, men kommer alltid att vara bäst på elefantryggen.

Något som absolut heller inte får missas i detta område, är att komma upp i bergen och besöka en eller flera av de många bergsbyar och folket som lever där. Här kommer detta att vara något som blir mycket annorlunda och något besökaren minns för resten av livet. Efter varje dag kommer det även att finnas massor av bra platser att bo på, vilket gör att det alltid finns plats för avkoppling i ett område som verkligen ger lugn och samlar krafterna hos varje människa. Annat som naturligtvis är viktigt är att finna mat och restauranger, och detta är också något som det aldrig kommer att råda någon brist på i Mae Hong Son.

Rafting och Trekking

I och med att det finns så mycket regnskog, terräng och olika floder i denna underbara och natursköna provins, så kommer detta också att vara en av de bästa platserna i Thailand gällande trekking och rafting. Detta är också något som nästan alltid kombineras med varandra för att skapa ett komplett äventyr. Många gånger kommer det även gå att välja de utflykter där det också ges en rundtur bland byarna i bergen, där också övernattning är en av de ingredienser som står på programmet. De flesta gånger handlar den trekking som utförs även om att sitta på elefantryggen. I det fallet är det alltid bästa att tänka på en bra och oöm klädsel.

Rundtur i Staden

Nu kommer det naturligtvis inte bara vara naturen som lockar, även om det är det allra största i detta vackra område, utan staden är också intressant på ett smakfullt och historiskt sätt. Här handlar det då mycket om parker, statyer, tempel och muséer. Om det finns ett intresse av den historiska delen av denna provins, så finns det helt enkelt massor med olika platser att se. Här kommer den som vill kunna utforska denna stad mycket bra på egen hand, men alla som vill kommer även att finna de olika arrangörer som erbjuder guidade rundturer. Naturligtvis kommer detta att bli mycket intressant, då dessa personer alltid kan berätta om allt som hänt i området på samma gång.

Byarna i Bergen

Nu är det också så att Mae Hong Son provinsen till största delen består av berg och alla de människor som bor i de byar som finns i bergen. I det fallet är då ett besök och en rundtur bland dessa också något som ska stå på varje besökares lista över saker att göra. Det som händer här är att det finns massor av olika folkslag som kommer från olika delar av det forna Siam, vilket gör att alla har ett speciellt liv och ett annorlunda sätt att leva. Vad den som besöker dessa platser också finner är ett stort urval av souvenirer som inte kan hittas någon annanstans i världen, vilket bara det är en anledning att besöka för att kunna ta med sig hem.

Ett besök bland elefanter

Något som är mycket stort i Mae Hong Son provinsen är elefanter och att träna dessa. Detta härstammar ända från den tid då staden och provinsen fick sitt namn, vilket rätt och slätt står för en bra plats och terräng att träna elefanter på. I och med det finns det mycket elefanter i detta område, vilket gör att det även finns många byar med dessa samt uppträdanden med elefanter. Det är naturligtvis också många som använder elefanter i arbetet, där de har tränats att utföra vissa tunga jobb som bara de kan klara av i denna terräng. Det bästa av allt är att det finns trekking på elefantryggen, vilket är ett stort och spännande sätt att uppleva landskapet.