Koh Chang – En plats för bad, sol och aktiviteter

Massor av olika stränder med massor av aktiviteter

På Koh Chang finner alla besökare inte mindre än 13 olika stränder att besöka. Nu kommer detta naturligtvis inte vara många som gör, då en strand många gånger kan vara precis likadan med samma aktiviteter på de flesta av valen. De flesta av dessa stränder kommer också att vara fyllda av den mjuka vita sanden som de flesta redan sett på de många resebroschyrer som finns.

Något som dock kommer att vara den stora skillnaden mellan några av dessa många stränder är de som passar bättre för snorkling och dykare, samt de som är rena områden för backpackers till de som allt från barnfamiljer och de trötta festprissarna latar sig och leker på. Den första stranden som de flesta träffar på är också den mest populära och bär namnet White Sand Beach, vilket också är den del av ön som är mest exploaterad och bär det modernaste snittet samt innehåller det största utbudet av uteliv. Nedan följer korta recensioner och information om fyra av de populära stränderna.

Haad Sai Kheo – White Sand Beach

Med sin långa strand av vit sand och att den ligger nära till hands efter färjan, så har White Sand Beach blivit den mest populära för alla turister. Boendet runt denna strand varierar i prislägen såväl som i standard och typ. Här finner den som vill bra priser för bungalows nära stranden samtidigt som det finns många lyxiga hotell av hög klass längs strandgatan. Den norra delen av stranden har blivit en plats för backpackers. Den mat du finner varierar från restauranger med pizza och hamburgare till grillad fisk och skaldjur vid stranden samt billiga thailändska rätter. Här kretsar nattlivet kring en nattklubb och några sportbarer samt en speciell area med öppna ölbarer.

Lonely Beach – En plats för backpackers

När valet blir Lonely beach kommer du i de allra flesta fall vara en backpacker eller den som gillar att dyka och snorkla. Här är den strand som efter invasionen av denna ö blivit känd som himmelriket för alla backpackers. Boendet som står till buds här är för det mest billiga varianter av bungalows och så kallade gästhus. Naturligtvis finns det även några finare resort och hotell som ligger i nära anslutning till denna strand. Här får den som turistar i stort sett en liknande känsla som ett besök på Khao San Road i Bangkok, inklusive möjligheten till härliga dopp i havet naturligtvis. Lonely Beach är också känd för sitt sprudlande nattliv i den närliggande byn som har många val att besöka.

Kai Bae Beach – Två stränder delas av en flod

Denna strand på Koh Chang är för många människor ganska så okänd, men har en trivsam och vacker atmosfär. Här har stranden delats i två delar av en naturlig mindre flod, och det är den södra delen av Kai Bae Beach som är den mest tilltalande. Här finner besökaren boende i alla klasser där det finns hotell och bungalows samt även alternativ i mycket låga prisklasser för alla packpackers. Även möjligheterna till varierande mat finns i närhet, där alla finner mexicansk mat, grillade färska skaldjur, hamburgare samt traditionell och billig thailändsk mat. Ett relativt bra nattliv existerar också där det finns ett antal ölbarer och en cocktailbar.

Klong Prao Beach – Den längsta stranden på Koh Chang

Klong Prao Beach är den absolut längsta stranden på Koh Chang, och har en underbar färg av ren vit sand som glittrar i takt med att solen skänker sitt ljus över den. Denna strand är delad av inte mindre än två naturliga små floder, vilket bidrar till en naturlig skönhet utan sitt like. Boendet vid denna del av Koh Chang är för det mest bestående av resort och hotell av den högre klassen, vilket betyder att ett besök till denna strand kommer att vara lite dyrare om en övernattning är inräknad. Det finns dock även ett relativt stort utbud av billiga bungalows för backpackers. Här är det inte någon större fart på nattlivet, men under dagarna finns det desto flera aktiviteter att välja mellan.