Massor att se och göra på Koh Chang

Koh Chang - En ö av äventyr och upplevelser

När du är den som verkligen vill ha äventyr och många upplevelser på dina resor och väljer destination efter detta, så kommer alltid Koh Chang att vara ett mycket uppskattat val. Detta gäller oavsett om du reser ensam, med din partner eller om det är hela familjen som gör en semesterresa. De saker som kan göras på denna ö varierar med allt från snorkling, dykning och simma med elefanter till djungel-trekking, matlagningskurser samt att besöka alla de vackra vattenfall och andra platser som du inte vill missa. Helt enkelt kommer denna buffé av aktiviteter och äventyr att vara den perfekta kombinationen för att alla ska finna sig till rätta.

Utöver detta kommer det också alltid att finnas ett sprudlande och varierande nattliv på Koh Chang som spänner från barer och restauranger till en god drink och ett uppträdande på någon av de många stränderna. Här kommer alla som vill ha en still och romantisk kväll tillsammans såväl som barnfamiljer och festprissar alltid att kunna vara de som har roligt tillsammans. Är det fiske och livet på en båt under några timmar eller över en natt som lockar, kommer också detta att vara något som finns på många av de stränder där affischer rörande detta är vanliga.

Besök natursköna platser

Om ett besök på Koh Chang är valet för att finna natursköna platser, så kommer heller inte de som har detta som mål att göra ett felaktigt val av resmål. Här kommer det att finnas allt från tempel att besöka till alla de vattenfall och vandringsleder där alla kan få en upplevelse av den exklusiva och välbevarade naturen som finns på denna ö. är det så att målet är att utforska den otillgängliga naturen, så kommer detta med fördel att utföras tillsammans med andra genom en guidad tur. Detta för att det outforskade området är runt 90 % av hela ön, och det är mycket lätt att tappa bort sig på egen hand i denna terräng.

Koppla av med sol och bad

Nu finns det de som bara vill koppla av på sin semester och naturligtvis är detta ett perfekt val och inget som är udda på något sätt. Den som vill göra det kommer att ha ett stort utbud av perfekta boenden nära stranden med utsikt över havet. Detta kan då vara ett exklusivt hotell eller en enkel bungalow. På Koh Chang finns det också hela 13 ständer vilket gör att utbudet av strandaktiviteter och sol samt bad är tillräckligt för alla. Här kommer alla från barn upp till vuxen ålder att kunna roa sig vid stränderna och finna aktiviteter såsom att åka bananbåtar eller paddla kanot samt även på vissa plaster kunna hyra en vattenskoter. Många av de hotell som finns på ön erbjuder också bad i pool med vatten från havet.

Utelivet på Koh Chang

För alla de som åker till Koh Chang för party och fest, så kommer naturligtvis denna ö inte att svika dessa resenärer heller. Nu är det heller inte bara de som enbart tänker på festlivet som uppskattar ett sprudlande och aktivt uteliv. Här finns det massor av olika öppna barer där det är enkelt och förhållandevis billigt att ta en drink eller en öl. Viss av dessa erbjuder även aktiviteter såsom biljardbord och pilkastning. Det övriga utelivet på denna ö består mycket av restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn, samt även alla de strandbarer och platser för mat med uppträdanden som dyker upp varje kväll på stränderna efter mörkrets inbrott.

Snorkla, dyk och fiska på Koh Chang

När det är livet under havet, och inte bergtoppen med sina många meter över havet, som gäller kommer detta att innebära dykning eller snorkling. Naturligtvis kan det vara aktiviteter såsom fiske vilket fortfarande är på den torra sidan som gäller. I det fallet finns det ett överflöd av dykskolor som erbjuder PADI-cerifierade kurser för dykning, möjligheter att hyra dykutrustning samt även båtturer med snorkling eller fiske på sitt schema. Då det gäller dessa båtturer kan dessa göras i grupp, eller så finns det möjligheter att vara den som hyr en båt för det de vill göra på egen hand.