Fakta om Koh Chang

Geografiska fakta

Du som ska besöka Koh Chang kan ha nytta av att ha koll på en del geografiska fakta. Här kommer Koh Chang som resmål att vara en del av ett ö-landskap bestående av inte mindre än 51 öar. Koh Chang är cirka 30 kilometer lång och mäter 14 kilometer i bredd. Den totala arean som utgör denna ö är 429 kvadratkilometer, vilket till allra största delen består av otillgänglig natur i form av djungel, klippor och bergstoppar. Denna vackra och unika ö ingår i något som bär namnet Mu Koh Chang National Park där i stort sett alla de 51 öarna ingår och till 70 % består av skärgård. Koh Chang är Thailands tredje största ö efter Phuket och Koh Samui

Många kan säkert tycka att denna ö är farlig då de tar den första turen i en så kallad Songthaew, vilket är det färdmedel som är vanligast på denna plats. Här fås en tur som till stora delar liknar berg och dalbanan på ett tivoli. Dock är det ändå mycket få olyckor och de som tar människor från en destination till en annan är mycket vana vid de vägar och förutsättningar som finns på ön. Den högsta toppen på ön är Khao Salak Phet som mäter 744 meter över havet, och du som gillar äventyret kommer att ha mycket stora val gällande alla de olika vattenfall samt korallrev som finns samt eventuell trekking i den snåriga regnskogen.

Öar i anslutning till Koh Chang

Helt klart och som redan sagts så är Koh Chang en stor ö vilken omgärdas av massor av andra öar. Här kommer det då för den som vill uppleva mera rörande denna del av Thailand att finnas flera platser att besöka. De vanligaste av dessa, samt de tre som det är lättast att ta sig till och bo på, är Koh Kood, Koh Mak och Koh Wai. På dessa öar kommer det naturligtvis inte alls att finnas lika mycket att göra som på Koh Chang, men för alla de som vill ha det lite mera lugnt och stillsamt kan någon av dessa vara ett mycket bra val. Koh Kood kommer att vara den näst största ön i denna ö-grupp och här kommer det att finnas massor av trevliga saker att göra, bra boende samt mat och en fantastisk natur att uppleva.

Koh Chang som naturreservat

Hela ön Koh Chang kommer att tillsammans med alla andra öar i dess omgivning att vara utmärkt som ett naturreservat. Nu kommer det för alla de som verkligen vet hur de ska uppträda och ta hand om allt de gör inte alls vara något problem. Här gäller det att vara rädd om naturen och inte slänga skräp på öppna platser samt att vara den som inte bryter kvistar och tar med dig delar av den unika och vackra fauna som finns både på land och under vattenytan. Speciellt viktigt är detta numera då det gäller alla de korallrev, som hela tiden flitigt besöks och har blivit utsatta som en skör del av det marina livet.

Regler för dig som besöker Koh Chang

När du besöker Koh Chang så kommer det egentligen inte vara några speciella regler som gäller för denna ö, utan precis alla de regler som ett besök i ett naturreservat innebär. Naturligtvis kommer också alla de vanliga reglerna som gäller vid besök och uppehälle Thailand vara gällande. Här handlar det då i första hand om att du alltid ska ha med dig passet med giltigt visa i denna värdehandling, samt att det är absolut förbjudet att nyttja narkotikaklassade preparat oavsett vad du ser andra göra. Är det så att du ska hyra en motorcykel kommer du många gånger att bli ombedd att lämna ditt pass till uthyraren. Detta är inget att oroa sig för så länge du bär en kopia av ditt pass med giltig visastämpel med dig.

Koh Chang och folket som lever där

Den bofasta befolkningen på Koh Chang består i huvudsak fortfarande av människor med thailändsk nationalitet, även om du som besöker denna ö inte skulle kunna tro detta vid första anblick. Den thailändska befolkningen som utgör de bofasta på denna ö arbetar i huvudsak med något inom turistnäringen eller i fiskeribranschen. De allra flesta inom dessa grupper är mycket vänliga och bemöter dig som besöker deras vackra ö med ett stort leende och en wai, vilket är det traditionella sättet att hälsa istället för att skaka hand. Här kommer det även att finnas många utlänningar som har blivit bofasta på denna ö, vilket gör att du som vill ha variation mellan de människor du möter på din resa alltid kommer att kunna finna detta.