Mat och dryck på Koh Chang

Besök en plats med mat från hela världen

Den som gör ett besök på Koh Chang kommer inte att vara den som saknar valmöjligheter då det gäller mat. Här kommer det att finnas internationella rätter av hög klass för alla de som inte gillar att prova på det inhemska. Dessa finns då i form av europeiska rätter, hamburgare, pizza och indiska rätter samt även en del av det som kallas fine dining på de lyxigare hotellen och resorten. Kanske kommer det dock inte att vara alltför många som saknar lusten att prova på alla de färska läckerheterna från havet, vilket är något som egentligen alla som inte har något emot fisk och skaldjur bara måste prova..

Det bästa gällande den varan kommer naturligtvis att stå till buds på alla de strandrestauranger som dyker upp under kvällarna. Här finns den bästa och mest traditionella maten gällande fisk och skaldjur, som grillas direkt framför dina ögon. För alla de som verkligen vill ta del av det som de bofasta äter varje dag, samtidigt som det också är det självklara valet för en backpacker. I det fallet är det bara att åka runt och prova all den mat som säljs på gatan, vilket ibland kan vara det läckraste och mest överraskande av alla val.

Traditionell thailändsk mat på Koh Chang

Den traditionella thailändska maten kommer att finnas i en bred variation. För de som väljer denna på restaurang eller på det hotell de bor, så kommer denna att vara lite mindre kryddstark då den anpassats till alla de som besöker denna ö. Blir valet den mat som säljs på gatan eller hos en av de bofasta som har en liten och obetydlig, men spännande plats, kan det dock vara den kryddstarka maten som serveras. Här finns den traditionella maten i alla dess former och av den anledningen kommer alla att kunna prova på just den variant av den heta pepparfrukten som passar just dem.

Internationell mat av hög kvalitet

För alla de som inte alls är villiga att prova på ett lands olika och spännande rätter, så kommer Koh Chang att kunna erbjuda en fantastisk rikedom av valmöjligheter som spänner från frukosten till den sena middagen. Till frukost hittar de som vill den engelska eller amerikanska varianten, eller så går det perfekt att finna en härlig baguette rik på läcker fyllning som känns igen. För lunch och middag kommer alla att finna det de har för vana att äta. Här finns det allt från hamburgare och pizza till fine dining och allt som rör sig mellan dessa två mycket olika sätt att äta.

Alkohol på stranden eller en öl i baren

Nu kommer det inte att på något sätt påtalas att de som väljer Koh Chang eller några andra resmål måste dricka alkohol, men detta är många gånger något som är förknippat med avkoppling och semester. På Koh Chang kommer det naturligtvis att finnas en bred variation av öl samt massor med olika drinkar du alltid känner igen namnen på. För alla de som inte dricker alkohol kommer det också att finnas smooties och alkoholfria drinkar samt även massor av spännande val för barnen. När det gäller enklare mikro-mat och drycker finns det också SevenEleven på Koh Chang.

Prova både streetfood och restaurangmat

Alla som vill uppleva hela det fantastiska köket som finns på Koh Chang, så kommer detta att innebära ett äventyr som spänner mellan allt från det som kallas för streetfood och säljs på gatan, till det som finns på stränderna och i de fina restaurangerna. Här blir många gånger detta ett naturligt val då variation önskas både gällande smaker, och de priser som finns på de olika valen av mat. När det gäller internationell mat på restaurang kommer denna att vara lite dyrare här än på fastlandet, och när det gäller traditionell thailändsk mat så kommer den alltid att bli det mest spännande och prisvärda valet.