Chaing Rai – Utvalda platser och sevärdheter

Något av det mest intressanta i Chiang Rai

Det som kanske är det mest intressanta med Chiang Rai är att det finns så otroligt manga olika saker att se samt aktiviteter att utföra. Även om denna stad är mycket mindre och inte lika välbesökt som storebror Chiang Mai, så kommer detta inte att synas mycket på alla de olika turer och saker som erbjuds alla som besöker denna stad. Här finns det historiska ruiner, statyetter, massor av tempel samt båtturer och vandringar i den vackra naturen. Nu kommer det dock att finnas några olika platser och sevärdheter som ingen bör missa vid ett besök, och detta kan läsas om i korthet nedan.

Wat Phra That Doi Chom Thong – The Emerald Buddha

Detta är förmodligen ett av de mest kända tempel som finns att beskåda och besöka i Chiang Rai. Det kommer också att vara här som det finns möjlighet att se den mycket kända Emerald Buddha. Detta tempel är beläget på toppen av ett berg på den nordvästra sidan av staden. Detta är också platsen där kung Meng Rai tros ha skådat ut och valt den plats att forma det som skulle bli huvudstaden i hans imperium, som idag bär namnet Chiang Rai. Det finns också en cirkel av pelare på toppen av berget som byggdes för att fira stadens 725 år och kung Bhumibol´s 60:e födelsedag.

Den Gyllene Triangeln

Något som inte får missas för alla de som är intresserade av den lite mera moderna historien. Här handlar det då mycket om vilka vägar som användes för den mycket lukrativa knarksmugglingen mellan Laos, Burma och Thailand. I det fallet är det den Gyllene Triangeln det handlar om, som ligger belägen precis i de svårtillgängliga bergsdelarna där de tre länderna möter varandra. För att se detta blir det bästa valet alltid en guidad tur, där den som vill se detta samtidigt även får massor av information och kunskap gällande detta.

Lion Hill

Lion Hill är en perfekt plats för en utflykt över en dag eller bara för några timmar för den som vill se så mycket som möjligt under sin resa. Hur som helst ligger denna plats cirka 2 kilometer utanför staden. Naturligtvis kommer det som namnet säga att handla om berg och en utsiktspunkt. Dock är det mesta fokuserat på grottor där besökaren kan utforska och se allt i en härlig atmosfär med belysta väggar och tak. Här kan besökaren beskåda olika ristningar och målningar samt naturligtvis ett antal buddhastatyetter för att alla som besöker ska vara skyddade under sin utforskning.

Lördagar i Chiang Rai

Den norra sidan av staden lyser verkligen upp på alla lördagar. Här bjuds det på massor av det lokala hantverket blandat med souvenirer av alla slag som presenteras av ortens befolkning och bergsfolket. Något det också kommer att finnas gott om är mat, där det finns möjligheter att finna de lokala läckerheterna. Bered dig även på att finnas massor av olika uppträdanden och dans på denna lilla veckofestival. Alla dagar i veckan finns även Night Bazar som också är en stor marknad med massor av saker att finna samt massor av god mat.