Chiang Rai – Se och göra

Ett landskap med mycket variation

Ett besök i Chiang Rai kommer helt klart att vara en upplevelse för livet. Den som vill uppleva ett land och ett landskap där det mesta har legat dvala och bevarats, och där de gamla traditionerna fortfarande lever kvar kommer definitivt att göra det rätta valet. Här lever den gamla mystiken kvar i ett stort område av berg, sevärdheter och traditionellt hantverk och mycket natur, som delar plats med en stad som blivit ett stort turistmål i norra Thailand. Med detta sagt betyder det att den som gör ett besök i Chiang rai aldrig behöver vara utan saker att göra och se samt kan ta del av massor av olika aktiviteter och guidade rundturer inom detta område.

Besöka ruiner och muséer

När den som besöker Chiang Rai gillar att se och uppleva den gamla historiska delen av denna stad, så är det i huvudsak distriktet Chiang Saen som gäller. Detta är den del som kallas för den gamla staden där besökaren kan beskåda gamla väl bevarade delar av byggnader, vilka är några av de allra äldsta i det thailändska kungadömet. I detta område håller de flesta av de som idag bor där också en mycket enkelt och lugn livsstil, där de lever i närhet till många av de flera hundra olika byggnader och strukturer som en gång i tiden var det som staden bestod av. I Chiang Rai finns även inte mindre än fyra stora museum, som kan vara mycket intressanta att ta del av. Här kan allt från bergsfolkets liv och traditioner till allt hantverk och antika föremål beskådas.

Naturen samt trekking i vildmarken

När det gäller att uppleva Chiang rai och alla den natur som finns där, så kan det hela börja med ett besök i Mae Fah Luang Art & Cultural Park. Här finns allt från gamla Buddhastatyetter och trähus med massor av ornament till en vacker fauna med massor av unika växter som bara kan beskådas i denna park. I övrigt kommer det att finnas guidade turer i naturen som tar besökaren till heta källor, båtresor på floderna samt till Phaya Pang grottan, Mae Sak Waterfall Forest Park och den Gyllene triangeln. Detta är bara ett axplock av alla de olika aktiviteter som finns vid ett besök i Chiang Rai, vilket gör möjligheterna till en trevlig resa oändliga.

Båtturer på floderna

Något som finns i massor då det gäller hela Chiang Rai provinsen, är alla de olika båtturer som finns på floderna som omger denna del av Thailand. Här är det naturligtvis alltid i första hand transporter till olika platser att besöka, samt alla de olika guidade rundturerna som gäller. Dock kommer det även att finnas de olika turer som tar människor ut på floderna för bland annat fiske, samt även de där det går bra att hyra en bår för privata turer och utföra de aktiviteter som står på den personliga listan. Den mest kända flodturen är den på Kok floden som med ett vackert landskap stäcker sig hela 130 kilometer och passerar staden Chiang Rai.

Tempelturer i Chiang Rai

Något annat som kan utföras i guidad grupp eller på egen hand är tempelturer som naturligtvis då betyder att en rad besök i olika kända tempel ska göras. Egentligen kan det bästa vara att göra denna aktivitet på egen hand, då det på så sätt alltid finns möjligheter att välja precis det som önskas ses. Detta med anledning av att det finns så många att välja mellan. Se bara till att inte missa att besöka Wat Phra That Doi Chom Thong där det idag går att beskåda den mycket kända Emerald Buddha. När en tur bland alla tempel görs kan det också vara värde med att besöka King Meng Rai Great Memorial och Doi Tung Royal villa som också är mycket intressanta och vackra platser.