Chiang Rai – Stora variationer på mat och dryck

Olika alternativ att äta och dricka i Chiang Rai

Precis som på alla platser där det finns turism i Thailand, så kommer alla besökare alltid att finna olika typer av mat. Här kommer det att finnas den klassiska thailändska maten i kombination med det som i folkmun kallas för Lanna-mat. Detta syftar då på det gamla imperiet, och således talar om att maten är specifik för just detta område. Utöver detta kommer det också att finnas en bred variation av restauranger som även serverar mycket bra klass på internationell mat. Samtidigt kommer alla alltid att finna all den mat som sälja på marknader och på gatan som ofta är den traditionella mat som lokalbefolkningen äter på dagarna.

Lanna-maten när den är som bäst

Det som kallas för Lanna-mat är den speciella mat som hör till samma område som utgjorde det stora historiska kungadömet Lanna. Nu kommer inte det att betyda att denna mat är gammalmodig på något sätt, utan här har denna precis som allt annat utvecklats till att forma olika rätter under årens lopp. Dock har den grundsmak och den stil som den serveras på behållits, vilket gör att alla som väljer detta äventyrliga och smakfulla sätt att bli mätt också kommer att få en kulinarisk upplevelse från en plats de aldrig tidigare besökt. Några av de mest kända rätterna är Khanom Jeen Nam Ngiao och den nordliga varianten av currynudlar.

Internationell mat i Chiang Rai

Som vanligt finns det alla de som bara vill ha den mat de känner igen. En del tycker naturligtvis att detta är tråkigt och undrar varför det står till på det sättet. Hur som helst har alla rätt till sin smak, och i Chiang Rai finns det även många olika restauranger som har allt det som söks inom internationella rätter. Här finns det möjligheter att få en kotlett eller en biff tillsammans med en god sås och pommes frites, eller som finns det sallader, pizzor och hamburgare. På många av de finare hotellen kommer det också att finnas mera exklusiva rätter av både internationell och thailändsk karaktär.

Dryck och uteliv i Chiang Rai

Då det gäller uteliv i Chiang Rai när det syftas på att vara den som vill festa till på kvällen, så kommer detta att finnas i en mycket begränsad utsträckning. Det mesta som händer gällande detta finns att se på Night Bazar, men här handlar det inte om några flashiga barer eller nattklubbar utan mera en tillbakalutad och rofylld kväll på stan. Dock kommer det att finnas ett antal barer som har biljardbord och sport på tv. Den dryck du finner på dessa platser har internationella inslag, men du som bara köper i småbutikerna finns mest den inhemska ölen och andra drycker.