Phuket - Se & göra

Se en thaiboxningsmatch - om du vågar!

Muay Thai kallas thaiboxning på thai och det är en hisnande sport att ta del av. Thaiboxning är väldigt mycket hårdare än klassisk boxning eftersom man tillåts att både sparka och knäa sin motståndare. Sporten har fått vid spridning och finns över hela världen, men de bästa thaiboxarna finns såklart på plats i moderlandet Thailand. 

På Phuket erbjuds många möjligheter att bevittna en thaiboxningsmatch och adrenalinet rusar redan från läktarplatsen! Nära Patong Beach finns det specialkonstruerade stadiet Soi Sai Namyen där matcher ofta hålls.

Simon Cabaret

Kabarén med namnet Simon är förmodligen Phukets största och mesta kabaré. Konceptet med fartfyllda, färgsprakande kabaréer är välkänt i Thailand och erbjuds på många ställen, men ska du bara välja att uppleva en så är det Simon Cabaret du ska se. I denna kabaré får du se spektakulära sångnummer och extremt mycket glitter och glamour - allt framfört av några av Thailands extraordinära ladyboys.

Gamla Phuket Town

Visst, man väljer kanske inte just Phuket om man vill uppleva det genuina Thailand, men man kan ändå göra en avstickare från de stora turistfällorna och besöka gamla Phuket Town. Denna Phukets huvudstad är förvånansvärt sömnig, ändå lyckas den då och då överraska med mysiga restauranger och stilfulla butiker.

Här blandas kolonialarkitektur med kinesiska influenser. Förvänta dig inget annat än att överraskas - och ta med kameran!

Big Buddha

Om du åker till Phukets sydligaste punkt så får du god utsikt över The Big Buddha. Big Buddha är en 45 meter hög, vit stenstaty föreställande en sittande Buddha som skådar ut över Chalong, Kata och Rawai. 

Wat Chalong

Wat Chalong är Phukets högst ärade tempel - tusentals människor besöker Wat Chaliong varje år. Templet är slående vackert, dekorerat med hundratals små glasbitar som skapar oändliga reflektioner. Vid särskilda högtider anordnas marknader vid Wat Chalong - en berikande upplevelse som ger en tillfälle att shoppa souvenirer och smaka lokala delikatesser. Detta är Phukets andliga och kulturella centrum, ett måste att besöka! 

Utkiksplatser

Det finns många härliga utkiksposter på Phuket, med olika teman som solnedgång, soluppgång, Big Buddha eller Phi Phi-öarna. Gillar du att fotografera - eller kanske måla - så finns det oräkneliga motiv att åka ut och kolla in på Phuket. Varför inte åka på en liten rundresa! 

Ställen du inte får missa är: 

  1. Udden vid Promthep - storslagna solnedgångar
  2. Kata utkikspost
  3. Radar Hill utkikspost
  4. Panwa utkikspost - panoramavy över hela södra och östra Phuket 

Phang Nga Bay 

Denna vik, med sitt något tungvrickande namn, är unik i sitt slag. Att komma hit känns som att komma till ett sagoland - eller ännu bättre! Ett besök till Phang Nga Bay blir ett känslostormande, oförglömligt minne. Tycker du om naturupplevelser måste du uppleva Phang Nga Bay med sina fantastiska kalkklippor och sitt smaragdgröna vatten. 

Dyk och snorkla

Man kan snorkla på en mängd platser runt om på Phuket, var än det finns en vik brukar det finnas finfina snorkelvatten. Särskilt fint är det att snorkla över korallreven vid Patong, Karon och Kata - det är också väldigt lättåtkomliga platser. 

Den som vill uppleva lite mer avlägsna snorkelpärlor gör helt rätt i att åka iväg på en snorkelutflykt - sådana anordnas överallt. 

Den som vill gå steget längre och dyka - eller ta chansen att lära sig dyka - har givetvis också allt väl förspänt på Phuket. Här finns många erfarna dykklubbar som kan ta med dig till alldeles underbara platser under ytan. 

Åk båt

Du som gillar båtliv har en extra anledning att älska Phuket som ses som något av Thailands båtcentrum. Här kan du segla och åka yacht, med egen båt eller hyra - eller åka med på organiserade utflykter. Flertalet båttävlingar går av stapeln i Phukets vatten, vilket också kan vara roligt att bevittna.