Hua Hin - Stränder

Det finns många, förmodligen oräkneliga, paradisstränder i Thailand, vissa svårare att nå än andra. Vajande, kokosnötspalmer, vit sand mellan bruna tår och avslappnade barer, restauranger och hyddor for-rent där sanden övergår till frodigare jord är väl lite sinnebilden av Thailandparadiset. 

Hua Hin är därmed inte sinnebilden för Thailandparadiset, men det betyder inte att Hua Hin är mindre attraktivt för dig som besökare - det beror helt på vad du är ute efter. I Hua Hin får du tillgång till mängder av saker som de lite mer avlägsna öarna saknar; här blandas avslappnat strandliv med kosmopolitiskt brus i en ganska välbalanserad harmoni. Hua Hin är inte sönderexploaterat utan har vuxit som turistparadis under närapå 100 år. Här finns historia, kultur och klass, samt - givetvis - framtid, strand och ett imponerande utbud av allt - dygnet runt. 

I den här texten ska vi presentera några av de bästa stränderna i Hua Hin. 

Hua Hin-stranden

Detta är en mycket populär strand bland i stort sett alla olika typer av semesterfirare från barnfamiljer till singlar och pensionärer. Den vita sandstranden är 5 kilometer lång och kantad av boendealternativ i alla klasser. Här ar snyggt, rent och behagligt - en plats att koppla av på. Sola och bada, spring, promenera, njut av solnedgångarna, hästridning eller kite-boarding. Här finns utrymme för allt och alla. 

Cha Am-stranden

Detta är en annan mycket omtyckt strand i Hua Hin, belägen 4 mil från Phetchaburi. Även denna strandremsa är lång och vackert kantad av träd. 

Laem Sala-stranden

Den som har lite högre ambitioner på sin strandsemester, och inte räds en lite mer avancerad resa till paradiset, bör satsa på en tripp till Laem Sala. Denna ljuvliga strand kan enbart nås via en vandringstur alternativt båtresa. Här finns en campingplats också, så den äventyrlige kan slå läger; annars finns här också de sedvanliga restaurangerna och bugalowerna. 

Koh Singto

Denna ö kallas också Lion Island och ligger en knapp kilometer utanför Suan Son-kusten. Här har man en perfekt utgångspunkt för fiske, dykning och snorkling. Man kan också ta sig en liten seglats runt ön om man är lagd åt det hållet - båtar kan hyras.