Hua Hin - Se & göra

Hua Hin är ett ställe som man definitivt inte behöver ha tråkigt på, här finns massor att se och uppleva utöver klassiska strandaktiviteter, golf och hotellyx. Här kan du festa nätterna igenom eller shoppa loss med stora plånboken, men utöver detta finns det också sevärdheter av högt kulturellt och historiskt värde

Tågstationen

Vi har nämnt den gamla tågstationen flera gånger och det har sina anledningar. Denna tågstation byggdes under Kung Rama VI och ligger bara en liten bit från stadens centrum. Järnvägsstationen är imponerande och smakfull - en fröjd för ögat absolut! Byggnaderna är av trä, målade i bjärta färger och har något viktorianskt över sig. Järnvägen är fortfarande i bruk och det är verkligen fint att anlända till Hua Hin via denna station, men även annars är platsen värd ett besök. 

Det kungliga sommarpalatset

Som mycket annat i Hua Hin är det kungliga sommarpalatset byggt under tidigt 1920-tal, det var då platsen upplevde sin första stora boom. Kung Rama VI lät uppföra detta ljuvliga palats som ett av sina semesterhem. En italiensk arkitekt stod för designen som inkluderar en hel del balkonger och passager. En passage leder ner till havet vilket lätt får en att drömma sig bort till ett annat liv som thailändsk kunglighet…

Phraya Nakhon-grottan

Phraya Nakhon-grottan är en av jordens mest mytomspunna och magiska platser och det skulle inte förvåna mig om folk vallfärdade till Hua Hin bara för denna grottas skull. Dessvärre är det få resenärer som får en chans att föreviga platsen, för den är oerhört svåråtkomlig. Vad är det då som döljer sig i grottan? En guldgrön paviljong som hämtad ur en äventyrsfilm av hög kaliber. Detta är en typ av plats man i regel bara hör talas om i sagornas värld. 

Shopping

 • The Venezia Hua Hin 
  Venezia Hua Hin är en av Hua Hins nyaste och mest populära temaparker som inkluderar ett stort shoppingstråk med Venedig som inspirationskälla. Istället för ett besök till ett tråkigt varuhus kan man åka gondol mellan butikerna, få möjlighet att ta romantiska foton och bjudas på en rad olika attraktioner. Det blir liksom lite roligare så här!
 • Santorini Park Cha-Am
  Santorini Park Cha-Am var först med att skapa en temapark i Hua Hin,´, konceptet som sedan följdes av bl.a. The Venezia Hua Hin. Här är temat dock den grekiska övärlden; byggnaderna är vitputsade med blå fönsterluckor och trottoarerna är av charmiga, ojämna stenläggningar. Här finns gott om butiker och ett nöjesfält för alla åldrar.
 • Plearn Wan Shopping Village
  Detta open-air-mall känns mer som ett museum än ett tematiskt shoppingcentrum. Här får du ett smakprov på hur Hua Hin var på 1950-talet då allt från arkitektur till inredning och utbud av butiker inspirerats från denna era. Det är lite som att träda in i en tidsmaskin - alldeles underbart! 

Marknader

 • Nattmarknaden
  De flesta thailändska turistorter har en nattmarknad och Hua Hin är inget undantag. I centrala Hua Hin, mellan Petchkasem Road och järnvägen kommer denna marknad till liv efter mörkrets infall. Här kan du handla alla klassiska souvenir- och turistprodukter.
 • Cicadamarknaden
  Till skillnad från nattmarknaden hittar man ett stort utbud av konst, hantverk och skön atmosfär på Cicadamarknaden. All konstnärlig talang som finns i Hua Hin-området samlas på denna marknad och stämningen är ljuvlig. Här erbjuds livemusik och man kan besöka ett lokalt konstgalleri såväl som en sofistikerad ölträdgård. Helt klart ett ställe att fastna för